Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prvi put nakon 13 godina obilježava se 03.maj – Dan otpora agresiji u Visokom

Prvi put nakon 13 godina od završetka rata u BiH, obilježava se 03.maj Dan otpora agresiji u Visokom. Usvajanjem ovogodišnjeg Statuta općine Visoko uvršten je kao značajan historijski datum i 03.maj – dan otpora agresiji, čije obilježavanje počinje u srijedu 30.aprila 2008.g.

 

Na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima te učesnicima NOAR-a općine Visoko bit će položeno cvijeće, a  u 10.00 sati na okruglom stolu o temi „03. maj – Dan otpora agresiji“ govorit će između ostalih  ratni načelnik općine  Visoko Kenan Jusufbašić, borac i predsjednik UG Dobitnika najviših ratnih priznanja Edin Hakanović, komandant Kadir Jusić, Mersed Šahinović i drugi.

 

Dan otpora agresiji obilježit će i sportisti u KSC „Mladost“ koji će se u različitim disciplinama takmičiti  tokom dva dana  u subotu i nedjelju 03. i 04.maja 2008.g.

 

Akademijom u Gradskom kinu bit će završeno obilježavanje ovog značajnog  datuma u historiji  Visokog koji će kod mnogih učesnika i svjedoka događaja iz prvih ratnih dana, evocirati bolne uspomene.

 

Proudly powered by WordPress