Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Cirkus” od završnice Kupa BiH u rukometu!

Narednog vikenda se u Sarajevu igra završnica rukometnog Kupa BiH i do sada bi sve vezano za taj događaj već trebalo biti manje-više poznato. Međutim, danas je održan sastanak predstavnika Rukometnog saveza, organizatora završnice sarajevske Bosne, te ostalih klubova koji će igrati, Bosna Visoko, Sloga Doboj i Konjuh Živinice, na kojem je bilo dosta nesporazuma, promjena termina…itd, pa možemo reći da je sve nalik na “cirkus”, a ne završnicu Kupa BiH.

Idemo redom. Prvo sudije. Određena su tri sudijska para koji ulaze u konkurenciju da sude dva polufinala i finale, s tim da se još ne zna ko šta sudi. Tri para su: Primorac(Ljubuški) – Sušić(Čapljina), zatim Dautović(Bihać) – Beširević(Cazin) i Dejanović – Marčetić (oba Prijedor). Odmah je primjetno da nema najboljeg sudijskog para u BiH, Hasić – Jović i tu je prste vjerovatno umiješala Bosna LO, jer je ova ekipa jedinu domaću utakmicu u posljednjih nekoliko godina izgubila od Izviđaća, baš kad su sudili Hasić i Jović.

Drugo ulaznice. Organizator je imao namjeru ekipama dati po vjerovali ili ne 50(pedeset) karata, što je naravno bilo neprihvatljivo, a visočka Bosna je tražila princip pola-pola. Što znači ako je kapacitet 1.350 i ako na goste Saveza i još neke otpada recimo 350 što je normalno, onda bi visočka Bosna trebala dobiti 500 ulaznica za polufinale. Trebala bi, ali još se ne zna i hoće li?

I za kraj termini odigravanja polufinalnih susreta što je ujedno i najveći “cirkus”. Prilikom žrijebanja parova, prvo je izvučen par Bosna LO – Bosna Visoko i taj susret se trebao igrati prvi u 17 sati, a Konjuh i Sloga u 20. Zbog zainteresovanosti televizije za prijenos (zanimljivijeg) susreta Bosna LO – Bosna (V), došlo je do zamjene, termina, na što niko osim organizatora nije pristao. Nakon brojnih rasprava došlo je sljedećeg: Utakmica Bosna LO – Bosna (V) će se igrati prva, ali u 20 sati, a Konjuh i Sloga će igrati drugi u, vjerovali ili ne, 22 sata! U pravilniku takmičenja Rukometnog saveza BiH stoji da se utakmice (početak utakmice) ne smiju organizovati iza 20 sati, a ljudi iz Saveza su bili prisutni kada se pojavio taj prijedlog.

Uglavnom, Sloga ne zna ni da li bi pristala, Konjuh se nije ni izjasnio, a sa televizijom je “fiksirano” da dvije Bosne igraju u 20. To znači da će Konjuh i Sloga ili pristati na početak u 22 sata ili će se još jednom pogaziti pravila, pa će igrati prvi u 17 sati. A možda će Konjuh i Sloga ostati principijelni, pa neće igrati nikako! Cirkusu u našem sportu nikad kraja!

Proudly powered by WordPress