Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Promocija Naše stranke u Visokom: Mi smo prirodni, komunikativni i konkretni (FOTO)

Promocija Naše stranke održana je večeras u Visokom. Aktivisti ove najmlađe političke opcije u BiH za nepuna dva mjeseca obišli su oko 40 općina u našoj zemlji, te su time aktivirali uglavnom mlade i perspektivne ljude da se uključe u rad ove stranke.

Inicijator osnivanja Naše stranke u Visokom je Suad Slipčević,  koji je na današnjoj promociji istakao kako se na predstojećim izborima ova stranka prije svega obraća onoj bh populaciji koja do sada nije izlazila na izbore, velikoj većini koja želi promjene u današnjem društvu.

„Želio bih poručiti roditeljima naših mladih koji bi se željeli i politički angažovati, da im to roditelji ne osporavaju, jer mislim da budućnost dobrih ideja i perspektiva leži upravo u mladima“ – naglasio je Slipčević.

Programski ciljevi stranke  su jačanje socijalne i ekonomske politike, favoriziranje dobrih i jakih preduzeća, ulaganja u infrastrukturu, te stalno i povećano ulaganje u naše mlade, ali i starije ljude. „ Želimo da naši budžeti budu razvojni i perspektivni kako bi se ulagalo u konkretno, a ne da se svake izborne godine rove ulice i prostiru izborni asfalti“ – između ostalog je na promociji izjavio Haris  Abaspahić, član Izvršnog odbora Naše stranke.

 
Dennis Gratz, još jedan od članova Izvršnog odbora  Naše stranke je upozorio na pasivnost glasačkog tijela u Bosni i Hercegovini i istakao da je upravo Naša stranka nova, pozitivna i snažna energija na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni. „Osnovni princip našeg djelovanja je – promjene sada i odmah! U tom cilju želimo i hoćemo u ljudima probuditi duh aktivizma. Tako da naši protivnici nisu postojeće političke stranke, nego je najveća opasnost pogrešno uvjerenje ljudi da se stvari ne mogu promijeniti na bolje.

Prema prvim rezultatima formiranje Naše stranke u Visokom izazvalo je interesovanje građana koji sa zanimanjem prate njihove dalje aktivnosti.

Osnivačka Skupština Naše stranke u Visokom je najavljena za 19.juni 2008.g. u Gradskom kinu kada će biti predstavljeno i 28 kandidata na listi za Visoko.

(više fotografija pogledajte na fotokorneru)

 

Proudly powered by WordPress