Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nermin Bukva napustio Bosnu!

Dosadašnji šef stručnog štaba NK Bosna Nermin Bukva više nije trener visočkog prvoligaša. Bukva je Bosnu preuzeo u zimskoj pauzi proteklog prvenstva u isto vrijeme kada je Bosna dobila novi Upravni odbor i uspio sa ovim klubom koji je tada bio u prilično nezavidnoj situaciji izboriti opstanak. Bosna je u drugom dijelu prvenstva ostvarila sve domaće pobjede i tri gostujuća remija, te je sa 27 proljetnih bodova bila jedna od najuspješnijih ekipa proljetnog dijela prvenstva.

 

–  Moja misija u Visokom je završena i vraćam se u Rudar (Breza) iz kojeg sam i došao pomoći Bosni da izbori opstanak. Očekivao sam da će saradnja biti nastavljena s obzirom da smo odlično radili i ostvarili dobre rezultate, ali šta je tu je. Ja sam zadovoljan urađenim, Bosna je ostala prvoligaš i želim im puno sreće u novoj sezoni, rekao je Nermin Bukva.

Pretpostavlja se da bi razlog prekida saradnje mogla biti činjenica da Bukva u posljednja tri kola nije sjedio na klupi jer su svi prvotimci bili suspendovani od strane UO, pa su igrali juniori koje je vodio Avdo Kurdija.

 

Proudly powered by WordPress