Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Revijalna rukometna utakmica veterana Bosne večeras u KSC”Mladost”

Iako situacija u RK”Bosna” i nije baš sjajna s obzirom da još uvijek nema Upravnog odbora i puno je nepoznanica, večeras sa početkom u 18 sati će biti odigrana zanimljiva revijalna utakmica veterana Bosne. Neki će se možda i uvrijediti na ovo “veterana” s obzirom na godine, ali je sigurno da će biti vrlo zanimljivo i da prve najave govore da će utakmici biti sve samo ne “prijateljska”.

Naime, ekipe će biti podjeljene na “Stare veterane” i “Mlade veterane”, a s obzirom da se od postojanja rukometa u Visokom raspravlja o tome koja je generacija  najbolja i da li je “lepeza” bila bolja kod Fudeta ili kod Žile, da li je bolje “šarafe” imao Ibe ili Džudžo i da li je prvi “šraub” u Visokom bacio Zdeno…itd, ovo će biti utakmica “na život i smrt”. Evo i najavljenih sastava ekipa. za “Stare” će između ostalih igrati: Antović, Prežić, Džudžo, Vražić, Karavdić, Skopljak, Babić uz dva aktivna pojačanja Sirću i Hadžića i veliki hendikep neigranja Grede koji je na odmoru, s tim da se u međuvremenu može pojaviti još poneko iznenađenje. Za “Mlade” bi trebali igrati: Bukva, Jamaković, Handžić, Čabaravdić, Smajlović, Drugović, Karavelić, Maltar, Konjičanin, uz tri aktivna pojačanja Mustafić, Maslo i Tatar.

Još je nepoznato ko će preuzeti veoma odgovoran i delikatan zadatak da sudi ovu utakmicu, a nagađa se da će poraženi biti “kažnjen” sa nekoliko gajbi hladnog piva. Utakmica počinje u 18 sati u dvorani Mladost, a ja mislim da se ovo ne propušta!

Proudly powered by WordPress