Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mr. Vahid Hećo predsjednik OS SBiH: Ovo je naša šansa!

Sastanak članova Stranke za BiH i njenih kandidata  na predstojećim općinskim izborima, održan je danas u velikoj Sali općine Visoko. Na sastanku su određene osnovne smjernice djelovanja i aktivnosti u vrijeme predizborne kampanje koja počinje 05.septembra 2008.g.

Prema riječima mr. Vahida Heće predsjednika općinskog Savjeta Stranke za BiH kandidati su upućeni u ciljeve izbornog programa.

“Po prvi put mi imamo šansu da dođemo u poziciju da preuzmemo punu kontrolu i obavezu u vođenju ove općine”

Na prošlim općinskim izborima kandidati ove stranke o kandidat za načelnika Asmir Hodžić koji ove godine obnavlja svoju kandidaturu, za nekolko desetina glasova su izgubili kandidovanu poziciju. Konačan bilans izbornih rezultata 2004.g. donio im je pet vijećničkih mjesta

“Mi želimo da ovaj put bolje rezultate ostvarimo, a  to je da osvojimo mjesto općinskog načelnika i po mogućnosti što više članova u općinskom vijeću, ako ne preko 50 %, onda koliko je to moguće sa svim onim strankama koje žele dobro ovoj općini i koje žele s nama zajedno da povedu ovu općinu naprijed, da napravimo jednu koaliciju koja će dati dobre rezultate.” – istakao je nakon sastanka mr. Hećo.

 

Hećo je istakao da će kampanja Stranke za BiH biti korektna  I bez konfikata.

“ Naš je program vrlo dobar, moderan. Naš se kandidat za načelnika potrudio da to osmisli. Na građanima je da vide je li to ono što ih vodi u budućnost” – izjavio je mr. Vahid Hećo. 

Proudly powered by WordPress