Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Za izgradnju centra za djecu s posebnim potrebama 120.000 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prijedlog Odluke o odobravanju sredstava Udruženju “Humanost-societas humanitatis” iz Zenice kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u implementaciji projekta “Izgradnja zgrade Centra za rano podsticanje razvoja i ranu intervenciju za djecu s posebnim potrebama” u Zenici.

Kako je izjavio Mirsad Šaranović, ministar finansija u Vladi ZDK-a, kantonalna vlada će za realizaciju ovog projekta izdvojiti 120.000 KM. Početkom augusta u Zenici je potpisan tripartitni ugovor o provedbi projekta „Izgradnja zgrade Centra za rano podsticanje razvoja i ranu intervenciju za djecu s posebnim potrebama.

Ugovor su potpisali Josip Martić, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a, Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, i Duško Bulajić, predsjednik Upravnog odbora udruženja „Humanost – societas humanitatis“.

Izgradnja Centra koštat će 1.050.000 KM, od kojih će Vlada ZDK-a osigurati 120.000, vlada SR Njemačke 638.000, a Općina Zenica 330.000 KM i to u osiguranju placa za izgradnju zgrade, stručnog nadzora i tehničkog prijema, priključaka objekta na javnu infrastrukturu, izdavanju potrebnih dozvola te uređenju prilaznog puta.

(Fena)

 

Proudly powered by WordPress