Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dvije vijesti iz Ze-do kantona

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na 106. sjednici usvojila je Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o izradi Strategije razvoja ZDK-a prema Projektnom zadatku za izradu Strategije razvoja Zeničko-dobojskog kantona za period 2008.-2015. godina.

„Odluka o izradi Strategije usvojena je u septembru prošle godine i zbog kratkog vremena za izradu odlučeno je da novi period obuhvaćen Strategijom bude od 2010. do 2020. godine“, izjavio je Fahrudin Omerhodžić, ministar privrede ZDK-a.

Sredstva za izradu Strategije razvoja ZDK-a osiguraće se iz budžeta ZDK-a za 2009. i kako je jutros izjavio ministar Omerhodžić, očekuje se da će ovaj dokument biti urađen do kraja  godine.
————-
Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona „Zlatni ljiljan“, na ime sufinansiranja Projekta izrade i nabavke uniformi za nosioce najvećih ratnih priznanja ZDK-a kantonalna vlada isplatiće 60.000 KM.

Kako je izjavila Jasna Ahmetspahić, portparolka Vlade ZDK-a, pojedinačna vrijednost uniforme, koju čine i cipele, iznosi 920 KM.

„S obzirom  na to da u ZDK-u ima 149 dobitnika najvećih ratnih priznanja, vrijednost projekta je 137.000 KM“, kazala je Ahmetspahić.

U obrazloženju Odluke stoji da se nabavkom jedinstvenih uniformi, doprinosi jačanju duha kod dobitnika najvećih ratnih priznanja.

(Fena)

Proudly powered by WordPress