Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Priznanja uspješnom poslovanju ASA grupacije

 

Sa vizijom poslovnog lidera na Balkanu, ASA grupacija na bh. tržištu uspješno posluje veæ trinaestu godinu. Voðena misijom da nadmaši oèekivanja krajnjih korisnika, klijenata i partnera poslovanje u 2008. godini završila je sa izuzetnim rezultatima, a domaæa priznanja su uslijedila. Generalni direktor ASA Holdinga i predsjednik Asocijacije poslodavaca Bosne i Hercegovinu Nihad Imamoviæ prema mišljenju žirija Agencije za izbor najmenadžera BiH proglašen je najmenadžerom i privrednom liènošæu 2008. godine u Bosni i Hercegovini.

 

Najstarija èlanica Grupacije i najprepoznatljivije ime na bh. tržištu, ASA Auto kao ekskluzivni importer Audija, Volkswagena, Seata, Škode i Porschea ima 43 % udjela na tržištu novih putnièkih automobila kojih je prodato preko 6.500 i dobitnica je niza priznanja. Od deset nominiranih vozila, Audi A4 je odnio ubjedljivu pobjedu. Proglašen je automobilom godine u 2009. u organizaciji Auto Media grupe, a menadžer godine je Ibrahim Kaba, rukovodilac prodaje vozila Škoda. U 2008. godini svaki èetvrti prodati novi automobil u BiH je marke Škoda.

 

Sportski dinamièan izgled zajedno sa elegancijom i visokim stepenom komfora kod Škode Superb prepoznali su oni koji su ga profesionalno testirali. Èlanovi žirija Izbora automobila godine u organizaciji Udruženja auto-novinara BiH proglasili su drugu generaciju Škode Superba automobilom 2009. godine.

 

„Drago mi je da su èlanovi žirija prepoznali kvalitet i luksuz ovog automobila i da su ovim izborom potvrdili usklaðenost sa renomiranim evropskim izborima na kojima je ovaj model uistinu briljirao“, izjavio je prilikom preuzimanja plakete za ovo priznanje.

 

Takoðe, ovogodišnja priznanja nisu zaobišla Seata i Volkswagena. Auto-novinari su nagradu za najbolje vještine PR menadžera u 2009. godini dodijelili Vedranu Peršiæu, glasnogovorniku ASA grupacije.

 

„Ovo je priznanje za rad cjelokupne Grupacije i rezultat je kvalitetne interne komunikacije koja je doprinijela taènoj i kvalitetnoj komunikaciji prema našim ciljnim javnostima. Ovo, kao i sva dosadašnja priznanja, ovu kompaniju æe i dalje motivirati u unapreðenju poslovne klime i razvoju društva kroz podršku kulturnim, socijalnim, ekološkim i sportskim aktivnostima“, rekao je Vedran Peršiæ.

 

ASA grupacija okuplja 17 firmi-èlanica podijeljenih u tri segmenta: automobili, finansije i usluge.

 

Proudly powered by WordPress