Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Boban Markoviæ na proslavi 12 godina “Alternativa d.o.o”

Sinoæ sam u hotelu Ilidža prisustvovao veoma nteresantnoj proslavi dvanaeste godišnjice firme “Alternativa d.o.o”. Tekst pišem u prvom licu jednine zato što nikad ne idem na sliène proslave i nikad ne pišem tome. Razlog jednostavan ne volim bezliène ljude koji hodaju po guzovaèama i nazor, iz interesa, se smješkaju jedni drugima. Meðutim proslava ove godišnjice je bilo nešto sasvim drugo. Odlièna organzacija, zavidan broj pozvanih gostiju iz raznih oblasti života, korektnost direktora firme koji je pozvao i sve svoje radnike, a poseban razlog, osim što poznajem Saliha Lemeša je bio i taj što je firma “Alternativa d.o.o” poèela djelatnost u Visokom, ali zbog nedostatka pameti tadašnje politike i zbog uskih mahalskih interesa “Alternativa” je završila na opštini Ilidža gdje upošljava 50 radnika.

Salih Lemeš nije zaboravio odakle je bez obzira što mu Visoko prije 12 godina nije dalo šansu da razvija posao u njegovom gradu, pa su tako na proslavi bili mnogi Visoèani uz sadašnjeg naèelnika opštine. Nakon protokolarnog dijela proslavu je uvelièao svjetski poznati Boban Markoviæ sa svojim orkestrom koji mi je istinski uljepšao noæ te cijeloj proslavi dao jedan poseban akcenat koji je poslijeratnim visoèkim “gazdama” pokazao kako se organizuje proslava firme daleko od standarda seoskih sijela.

Salihu Lemešu i “Alternativi” želim još puno uspjšnih godina rada uz malu gorèinu što tako velika i ozbiljna firma ipak nije u Visokom koje ima šta da nauèi od opštine Ilidža.

   

Proudly powered by WordPress