Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirnesa Begoviæ – nesvakidašnji talenat

U galeriji Likum 76 u utorak, 26.maja promovisana je druga knjiga mlade autorice Mirnese Begoviæ. Novo djelo „Samo još tren“ ne ostavlja ravnodušnim, zajednička je ocjena  nekolicine koji su ovu knjigu pročitali prije visočke promocije. Komplimente nisu štedjeli ni promotori dipl. komparativista i bibliotekar, Amila Tekešinoviæ i profesor Mirzet Hamziæ.

 

„Kada čitam Mirnesine tekstove  osjeæam postiđenost što mnogi od nas ništa ne poduzimaju po pitanju očuvanja pamæenja, a Mirnesda Begoviæ sa svojih 16 godina sa svojim kratkim, malim životnim iskustvom   uspijeva to da radi kao autor koji je preživio sam genocid“ – istakla je između ostalog Amila Tekešinoviæ.

 

„Prve priče Mirnese Begoviæ imaju nakanu da zapišu onaj trenutak u kojem čovjeku ostaje još jedan tren  u životu. Njezina hrabra, odvažna mašta odvodi nas do rušenja tržnog centra u New Yorku 2001.g. u kojem je stradao jedan dječak, vodi nas kroz gradove, Visoko, Mostar..Čega god se dotakla o čemu god pisala, odgovorno tvrdim da je Mirnesa Begoviæ nesvakidašnji talenat“ – rekao je profesor Hamziæ.

 

Proudly powered by WordPress