Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Društveno odgovorna firma: Prevent otkazao sponzorstvo NK Bosna

Mazohizmu Visočana nigdje kraja, njihov podanički odnos i rasprodaja svega svoga “privrednim kolonizatorima” koji prema svojim slugama nemaju ama baš nikakav respekt u ovo recesivno vrijeme postaje sve izraženiji. Posljednji primjer govori o društvenoj (ne)odgovornosti firme koja zapošljava najviše visočkog stanovništva, ali pri tome i najviše utjeće na to da je Visoko smrdljiv i grad neugodnog življenja. Naime na adresu NK Bosna (ponosa svih pravih Visočana op.a) stigla je obavijest kako Prevent zbog teške finansijske situacije prekida Ugovor o sponzorstvu sa NK Bosna, a čija godišnja vrijednost je bila 12.000KM, i to 1000KM mjesečno u jednakim tranšama. Sve bi ovo možda bilo i razumljivo da mi koji živimo u Visokom nismo baš onoliki “seljaci” kolikima nas smatraju  sarajevski i ini “kolonizatori”. Kada ne bi znali koliko Prevent i cijela Grupacija oko njega ulažu kao društveno odgovorna firma u sportske klubove i raznorazne sarajevske manje i više važne manifestacije, medije…. Međutim nije do Preventa, do nas je, jer stara narodna poslovica kaže “Kad si slab, nejak i strašljiv…. i zecu se diže k…* na tebe”. E mi smo u ovoj cijeloj priči neko na koga se svakome diže i po kome svako može da urinira. Bolje i ne zaslužujemo, jer smo takve birali da nas zastupaju.

Evo kako je društveno odgovorna firma Prevent obavijestila NK Bosnu o prekidu saradnje:

“Poštovani,
kao što Vam je poznato , od 1.11.2008.godine, imamo zaključen Ugovor s Vama, a isti se odnosi na pružanje usluga reklamiranja, promoviranja i marketinške prezentacije koje obuhvataju ekskluzivno pravo promoviranja naše firme za vrijeme svih nogometnih utakmica koje Vi kao davalac usluga budete igrali, kako na domaćem tako i na stranom terenu, u takmičarskoj sezoni 2008/09 i 2009/10.
Međutim, obzirom na nastalu ekonomsku situaciju, a u cilju maksimalnog optimiranja postojećih raspoloživih novčanih sredstava, u obavezi smo Vas izvjestiti da u narednom periodu nećemo biti u mogućnosti koristiti Vaše usluge kako je gore navedeno. S tim u vezi, a postupajući prema odredbama člana 5. predmetnog Ugovora, obavještavamo Vas da isti privremeno raskidamo zvanično sa 1.08.2009.godine. U svakom slučaju nadamo se da ćete imati razumijevanja za donošenje ovakve odluke, te da ćemo dosadašnju fer i korektnu poslovnu saradnju nastaviti i dalje.
Unaprijed zahvalni ”

  

Proudly powered by WordPress