Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odluke Vlade ZDK: Visokom 100.000KM za vodovod


 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na jučer održanoj 140.sjednici usvojila je Informaciju o stanju bezbjednosti na području Kantona za prvo polugodište 2009. godine. U Informaciji se navodi da je evidentno smanjenje broja krivičnih djela (za 20 odsto) i broja saobraćajnih nezgoda (za 6 odsto), ali i povećanje broja prekršaja javnog reda i mira (za 11 odsto). Na ovoj sjednici donesena je i Odluka o dodjeli koncesije privrednom društvu „Raduško vrelo“ Tešanj za istraživanje podzemnih mineralnih voda na lokalitetu Raduša, Općina Tešanj. Koncesija je dodijeljena i Javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ za izgradnju male hidroelektrane „Čajdraš“, Općina Zenica, a Općini Maglaj odobreno je 115.000 KM za izgradnju lijeve obaloutvrde rijeke Bosne.

 

Po 100.000 KM odobreno je Općinama Tešanj i Visoko za izgradnju vodovoda, Dobropolje-Mekiš u Tešnju  i vodovoda Krečane Visoko,dok je Općini Zavidovići odobreno 50.000 KM za izgradnju gradskog vodovoda Stavci-Gornji Kovači. Savezu pčelara Ze-do kantona odobreno je 34.200 KM za kupovinu lijekova u svrhu zaštite 7.200 pčelinjih društava na području Kantona.

 

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Ze-do kantona odobrila je Savezu RVI ZDK 12.000 KM za realizaciju Programa sportskih igara RVI BiH, te usvojila izmjenu Odluke o utvrđivanju mjesečne cijene funkcionisanja Centra za dnevne aktivnosti djece sa posebnim potrebama pri Osnovnoj specijalnoj školi Zenica. Uz to, Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica dodijeljeno je 1.000 KM kao pomoć u organizaciji kantonalnih sportskih igara. Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlada je jučer odobrila i sredstva socijalno-intervenirajućeg karaktera za šest lica u stanju socijalne potrebe u ukupnom iznosu od 6.400 KM.

 

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja,nauke, kulture i sporta, Franjevačkom samostanu Kraljeva Sutjeska na ime dijela troškova za sanaciju samostanske crkve, Vlada Ze-do kantona odobrila je danas 5.000 KM. Data je i saglasnost na odluku Školskog odbora „Prve osnovne škole“ Maglaj o provođenju eksproprijacije dijela zemljiša Područne škole Kosova, radi rekonstrukcije raskrsnice u naselju Kosova, na auto-putu M-17. Napose, Enesu Omerdiću iz Zenice odobreno je 1.000 KM na ime pomoći za odlazak na postdiplomski studij u Rojal koledž u Štokholmu (Švedska).

 

Press služba ZDK 

 

Proudly powered by WordPress