Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Seljačka politika kao ideja vodilja razvoja Visokog kao grada ugodnog življenja

Sasvim je nebitno ko će biti počasni građanin Visokog u suštini stvari koje se odvijaju u Općini Visoko, tačnije Općinskom Vijeću. Lično sam prošle godine iznio stav o tome kako tu stavku o dodjeli priznanja navodnim počasnim građanima treba ukinuti jer nema smisla kada se zna da su pojedinci prošle godine izmanipulisali kćerku ratnog heroja Tufe Buze i lobirali da umjesto njega nagradu dobije neko ko to ne zaslužuje, uz sve to i 1000KM.

Međutim stvari koje se posljednjih mjeseci prelamaju preko Općinskog Vijeća, savršeno jasno govore da u Visokom u kvazipolitičkom smislu više nema političkih partija i stranaka, nema pozicije i opozicije. Postoje samo dvije imaginarne političke opcije, “Seoska” kao pozicija i “Gradska” kao opozicija. Nakon kurvanja SBiH na prošloj sjednici, na jučerašnjoj smo vidjeli novo prostituisanje. Ovoga puta u režiji SDA, gdje su matematički tačnom računicom sa tri suzdržana vijećnika zabili nož u leđa svom predsjedniku komisije, koji je samo radio po propisima. Da ne bi neko pogrešno tumačio i svrstavao me na neku stranu, i sam se ne slažem sa izborom kandidata, ali mi se još više povraća od onih koji su bili predlagani, a nisu izabrani.

Povelje i priznanja počasnim građanima Visokog sa jučerašnje sjednice, čiju odluku da se ugasi cijeli projekat podržavam, su odličan povod da se i konačno opredijelite jeste li “građanin” ili “seljak”!

 

Proudly powered by WordPress