Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jača kontrola učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da će policijski službenici MUP-a ZDK od 30. oktobra u 07.00 sati do 1. novembra do 22 sata realizovati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima na području ZDK-a.

Posebna pažnja posvećena će biti kontroli nepropisnog preticanja i brzine kretanja vozila.

„Cilj akcije je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa teškim posljedicama kao i stvaranja visokog stepena sigurnosti odvijanja saobraćaja na svim putevima koji su u nadležnosti MUP-a ZDK-a. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje u saobraćaju, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH”, saopćeno je.

Odabir lokacija na kojim će se vršiti akcije urađen je u skladu saprocjenama, a prema Zakonu o policijskim službenicima ZDK-a vršit će se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Proudly powered by WordPress