Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ne zanimaju me ni nagrade ni premije, uz Allahovu pomoć idemo u Južnu Afriku

 

Dva dana pred odlučujući meč za odlazak na SP vlada sve veća euforija među navijačima, ali i igračima koji jedva čekaju da utakmica počne. Izostanak komandanta odbrane Emira Spahića će biti nemoguće nadoknaditi, pa će sve oči biti uprte u Safeta Nadarevića koji bi sada trebao biti najčvršći stup naše odbrane.

          Atmosfera u našem taboru je odlična i jedva čekamo da počne utakmica. Svjesni smo da je ovo posljednja bitka, da nema više popravka i neće biti kalkulacija. Znamo šta nam treba, a to je pobjeda i po nju ćemo krenuti odlučno od prve minute, kaže Nadarević.

Prije utakmice u Lisabonu ostao je upečatljiv njegov mali obred obraćanja Bogu za koji kaže:

          Vjerujem u dragog Allaha.dž.š i u Njegovu pomoć. To je moj obred prije svake utakmice i tako će biti i u srijedu u Zenici, a uz Allahovu pomoć nadam se i pobjedi.

 

 

 

Za kraj Safet Nadarević je otkrio koliko se spreman žrtvovati u srijedu:

 

– Rekao sam i stojim iza toga i dalje. Spreman sam žrtvovati i nastavak svoje karijere samo da uspijemo obradovati naše drage navijače i zemljake. Ne zanimaju me ni premije ni bilo kakve nagrade, najveća nagrada će mi biti radost na licu naših navijača u srijedu nakon utakmice, ako uspijemo savladati Portugal i otići na SP, zaključio je Safet Nadarević

 

Proudly powered by WordPress