Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Iznenađenje za mališane u visočkom obdaništu:Ko će donijeti novogodišnje paketiće?

 

 

„Djeca naše ustanove neće biti uskraćena za obilježavanje novogodišnjih praznika niti Dana dječije radosti i ja obećavam da će biti jako  zadovoljna nakon iznenađenja koje za njih pripremamo „– izjavio je u jučerašnjem razgovoru za Radio Q, direktor JU za predškolski odgoj i obrazovanje Nijaz Omerbegović. Odgovarajući na pitanje“Hoće li biti Deda Mraza u ovoj ustanovi te da li se svjesno „uklanjaju“ ovakva obilježja Nove godine, Omerbegović ističe da su ta pitanja danas pomalo marginalizirana s obzirom na situaciju  i uvjete u kojima rade odgajatelji i borave naša djeca, aludirajući na nedovoljna izdvajanja izu budžeta za rad ove ustanove, te nebrigu lokalne vlasti u nova ulaganja u prostorije ove ustanove.

„Tvrdima da naša djeca nisu uskraćena za segmente koji se ne smiju propuštati u odgojno – obrazovnom sistemu, zadovoljeni su svi priporiteti. Našoj je zgradi neophodna adaptacija i vršeni su početni razgovori  sa stranim investitorima, i velike su šanse da se tokom ove godine počne sa renoviranjem prostorija.  “ – istakao je za Radio Q Omerbegović.

Na konstataciju slušateljke – majke djeteta koje boravi u JU za predškolski odgoj i obrazovanje, o slabom učešću roditelja u radu sa odgajateljima, te neuvažavanju pojedinih roditeljskih sugestija, Omerbegović ističe da su vrata ove ustanove otvorena  za sve, posebno za roditelje, naglašavajući da će se uskoro oformiti Vijeće roditelja koje bi uz transparentan rad s odgajateljima i Upravom ove ustanove trebalo raditi  na poboljšanju uvjeta boravka  djece  svih uzrasta.

Proudly powered by WordPress