Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ambasador Kraljevine Španije uputio pismo zahvalnosti Azizu Brotliji

Dana 03.03.2010. godine u Visokom, na lokalitetu starog grada Visoki, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad dva državljanina Kraljevine Španije, kojom prilikom su od istih otuđeni lični predmeti, bankovne kartice, novac, fotografski aparati i video kamere. Od strane službenika Policijske uprave II odmah su poduzete potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela te otkrivanja i procesuiranja izvršilaca. Nakon poduzetih aktivnosti te intezivnog operativnog rada na terenu, indicirana su dva lica za koja je utvrđeno da su izvršila navedenog krivično djelo. Lica su lišena slobode a otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

U znak zahvalnosti za uspješno provedenu akciju policijskih službenika, ambasador Kraljevine Španije u BiH, njegova ekselencija Alejandro Alvargonzález je ministru unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gospodinu Azizu Brotliji uputio pismo u kome se, između ostalog, kaže:

“Poštovani gospodine ministre,

želim da Vas zamolim da policajcima u Policijskoj upravi II u Visokom lično prenesete moje riječi zahvale i ličnog oduševljenja zbog brzog otkrivanja, hvatanja i predaje pravosudnim organima počinilaca koji su otuđili lične predmete dvojice španskih državljana. Oni su došli iz Španije da snime dokumentarac o Bosni i Hercegovini i sa sobom su donijeli skupu opremu koja je bila otuđena, ali je, uz pomoć stručnih policajaca, brzo pronađena i vraćena vlasnicima. Gospodine ministre, koristim i ovu priliku da Vam uputim izraze svog osobitog poštovanja.”

Proudly powered by WordPress