Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izvještaj sa 174. sjednice Vlade ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj 174. sjednici primila je k znanju Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Zenici za 2009. godinu koji je obrazložila Zijada Alihodžić, predsjednica Suda. Isto tako, prihvaćen je i Izvještaj o radu  Kantonalnog pravobranilaštva Zenica za prethodnu godinu, koji je podnijela Zlata Marjanović, kantonalna pravobraniteljica.  Vlada je danas usvojila i Informaciju o stanju bezbjednosti na području Ze-do kantona u 2009. godini.

U oblasti veterinarstva, na prijedlog resornog ministarstva, Vlada je danas usvojila i Zaključak o odobravanju 28.130 KM veterinarskim stanicama na ime poticaja u finansiranju procesa izdavanja mliječnih kartona kod poljoprivrednih proizvođača sa područja ZDK. Iz oblasti boračke zaštite, danas je data saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja za zaključenje ugovora između banjsko-rehabilitacionog centra „Ilidža“ Gradačac i Vlade Ze-do kantona u svrhu liječenja i medicinske rehabilitacije boraca i članova njihovih porodica. Uz to, odobreno je i 10.000 KM Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK u svrhu sufinansiranja tradicionalnog druženja koje će se održati 06. aprila ove godine u Žepču.

Iz oblasti Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada je usvojila zaključak kojim se Fudbalskom klubu „Rudar“ iz Zenice odobrava 2.500 KM za organizaciju „Danske škole fudbala“, a Judo klubu „Policajac“ iz Zenice 2.000 KM za učešće na državnim prvenstvima. Hrvatskom kulturnom društvu „Napredak“ Zenica odobreno je 1.000 KM za pokrivanje dijela troškova organizacije koncerta u povodu pet godina djelovanja tamburaškog sastava „Zlatne žice“. Uredu muftije zeničkog dodijeljeno je 480 KM za organizaciju troškova takmičenja iz vjeronauke. Napose, danas je usvojen i Izvještaj o utrošku sredstava Programa kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu u 2009. godini kao i Izvještaj o utrošku sredstava Fonda za zaštitu okoline Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša.

Pored redovnih tačaka, Vlada je jučer razmatrala i amandmane na Prijedlog budžeta Ze-do kantona kao i amandmane na Prijedlog rada Skupštine za 2010.godinu koje su podnijeli skupštinski poslanici.

Proudly powered by WordPress