Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Policajcima u ZDK se raspadaju opasači

alt

Tek dobiveni policijski kaiševi-opasači zaduženi u MUP ZDK već se raspadaju, s njih otpadaju nitne, tzv. drekeri, koji potom onemogučavaju korištenje “zakački” za pištolj, baterijski lapmu i ostala pomagala, požalili su nam se policajci iz više općina ovog kantona.

Saznali smo da je pobjednik na tenderu MUP-a ZDK bilo tešanjsko preduzeće “Koteks”, koje je opasače ponudilo za 50 KM, što je, s obzirom na traženi kvalitet i oblik, bilo tehnički neizvodljivo za proizvodnju, a kamoli prodaju po toj cijeni.

-Imamo informaciju da je kaiš priložen na tenderu nabavljen od visočke firme KM, ali da je njegova cijena viša od ponuđene, te da je isporučen drugi, znantno nekvalitetniji. Već u prvoj sedmici korištenja nastali su problemi – kaže naš sagovornik iz MUP-a ZDK. Ministar policije ZDK Aziz Brotlija je u prvom razgovoru kazao da ne zna za te probleme, ali da će provjeriti naše navode. Potom nas je izvijestio da se radi o “manjem broju pojedinačnih problema”, da bi nas jučer ujutro pozvao i priznao da problem ipak postoji.

-Jutros (srijeda op.a.) išli smo s depešom prema dobavljaču. Garancija na opasače je 48 mjeseci, a rok za zamjenu 24 sata. Imam informaciju da su policajci u Tešnju lično u fabrici mijenjali opasače, a ja sam uputio depešu u sve stanice da se neispravni opasači prikupe i o trošku dobavljača zamjene kvalitetnim – rekao nam je Brotlija.

(Dnevni Avaz)

Proudly powered by WordPress