Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radnici JKP”Visočica” najavljuju obustavu svih komunalnih usluga!

altJKP “Visočica” Visoko formalno – pravno već nekoliko dana funkcioniše bez direktora i bez predsjednika Nadzornog odbora. Za danas je zakazan jedan u nizu novih sastanaka koji bi trebao rezultirati dogovorom, ali ako bude kao na predhodnim sastancima opet ništa neće biti dogovoreno. Svoj stav o svemu imaju i uposlenici JKP “Visočica”, njih osamdeset su u dva navrata pisali otvorena pisma Općini Visoko u kojima daju podršku sadašnjem direktoru Erminu Dlakiću. Ako se detaljnije pogledaju potpisnici tih pisama možemo uočiti da 76 radnika daje bezrezervnu podršku sadašnjem direktoru, tri radnika u momentu potpisivanja nisu bila na radnom mjestu i njihov stav nije poznat, dok je samo jedan uposlenik bio protiv, a to je Kurspahić Faruk. Interesantno je recimo da je potpisnica pisma podrške i snaha aktuelnog načelnika Amna Alibegović. Objavljujemo ono što su radnici pisali načelniku Općine Munibu Alibegovići i tadašnjoj predsjednici Nadzornog odbora Mirzeti Zečević.

“Ovim pismom mi, radnici ovog Preduzeća, dole potpisani, želimo da Vas upozorimo i ujedno ukažemo na neke činjenice koje se odnose na ovo Preduzeće, a koje su usko vezane sa izborom direktora Preduzeća. Poznata nam je činjenica da je istekao mandat dosadašnjem direktoru Erminu Dlakiću, da je bio raspisan novi Konkurs ali, iz nama nepoznatih razloga, čujemo, da izbor nije izvršen iako je sva potrebna procedura završena i jedini kandidat da je Ermin Dlakić.

Šta je razlog što se odluka ne donosi, mi ne znamo. Mi možemo samo nagađati – da li je to neka politička igra pred Izbore, da li je to samovolja Načelnika ili su neki razlozi koje ni sami ne znate pojasniti.

Za Vašu informaciju, mi smo zadovoljni sa dosadašnjim direktorom Erminom Dlakićem. U JKP”Visočica” zna se u dan kad je plata, kada je topli obrok, svi doprinosi nam se redovno plaćaju, mi se možemo liječiti jer nam se knjižice ovjeravaju – pa šta više treba jednom radniku u ovo vrijeme!?

Mi svoje poslove vrijedno odrađujemo, a koje nam direktor iznalazi, nemamo potrebe ići pred Vladu i moliti milostinju, niti dolaziti u Općinu Vama za pomoć. Od kada je on direktor, sve je tako. Uradili smo mnoge rekonstrukcije na vodovodnoj mreži, napravili tolike uštede vode, da se mogao izgraditi novi vodovod za Zbilje i Kralupe. Nabavili smo dio mehanizacije vlastitim sredstvima. Koliko nam je poznato, tehnička rješenja direktor sam pravi. Ne zadužuje firmu. Mogli bi Vam pisati i nabrajati još bezbroj primjera zbog kojih smatramo da ga ponovo trebate izabrati za direktora.

Nama nisu poznati razlozi zašto ga niste izabrali. A ako nećete da ga izaberete, želimo da znamo zašto je to tako? Ako imate neke razloge, izvolite se izjasniti!

Sve je bolje nego šutiti i imati toliku hrabrost, da svojim takvim ponašanjem sve upropastite, sve ono što je dugo godina rađeno. Želimo da se hitno odredite prema svemu ovome i da nas izvjestite. Ne zaboravite da naše porodice, uglavnom broje veliki broj članova, da su naši radnici uglavnom i hranioci istih! Zbog toga, dobro razmislite šta radite. Ako ne riješite imenovanje i nužne probleme za život i rad u toku tri dana, nastavit ćemo našu borbu i ići na obustavu rada!”

S poštovanjem, radnici JKP “Visočica”, 07.09.2010.godine.

Nakon ovog pisma na istu adresu radnici su se obratili još jednim pismom od 23.09.2010.god. u kojem upozoravaju da, ukoliko ne dođe do imenovanja direktora Ermina Dlakića u novi mandat i ukoliko Općina zanemari podršku radnika aktuelnom direktoru da će oni obustaviti pružanje svih komunalnih usluga!

Proudly powered by WordPress