Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vodovod Krečane pušten u promet

altVodovod  Krečane u MZ Radovlje zvanično je pušten u promet za oko 450 korisnika ove mjesne zajednice. Kako je rečeno na svečanom događaju o ovoj Mjesnoj zajednici još je potrebna konačna upotrebna dozvola. Potpuno izgrađen vodovod produkt je višegodišnjeg rada prije svega mještana ove mjesne zajednice, pa onda i nadležnih općinskih i kantonalnih službi. Kako je istaknuto na svečanom puštanju u promet simboličnim presjecanjem vrpce, voda sa izvorišta Krečane trebala bi koristiti  za oko 2000 korisnika ove vodovodne mreže.

„Jedan od strateških ciljeva Općine Visoko predstavlja ulaganje u infrastrukturne objekte za vodosnadbjevanje naše općine. Od 2004.g. je počela realizacija ovog projekta za koji su svake godine iz kapitalnih ulaganja Općine Visoko izdvajana novčana sredstva.“ – Istakao je Mustafa Žiga šef sektora za MZ pri Općini Visoko, naglašavajući da realizacija  ovog projekta može ostalima poslužiti kao primjer uspješnog provođenja i okončanja vodosnadbjevanja.

Tokom izvođenja projekta vodsnadbjevanja na terenu i obezbjeđivanja novčanih sredstava, značajnu ulogu je odigralo nadležno Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK na čelu sa ministricom Mirzetom Džonlagić

„Želim vam da u zdravlju koristite ovu vodu, da je koristite i posebno za razvoj poljoprivrede po kojoj je ovaj kraj poznat. Znam i za vaš naredni projketa kanalizacione mreže, i tu ću vam pomoći ako budem u prilici“ – poručila je ministrica Džonlagić.

Tokom radova na izgradnji vodovodne mreže u MZ Rdaovlje, položeno je  preko 33 kilometra  vodovodnih cijevi primarne i sekundarne mreže, instalirano oko 100 vodnih objekata – šahtova,, a utrošeno ej više od 330 000 KM ličnih sredstava građana, oko 300.000 KM ministarstva Vlade ZDK-a i oko 40.000 KM sredstava općine Visoko. U narednom periodu slijedi novi projekat izgradnja kanalizacione mreže.

Zahvalnice za nesebičnu pomoć u realizaciji vodovoda Krečane u MZ Radovlje uručene su Općini  Visoko, Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK i Vladi ZDK.

 

Proudly powered by WordPress