Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FK Zanatlija: Saopštenje za javnost

altPoštovani,
Dana 20.09.2010 g na Vašem portalu www.visoko.co.ba objavili ste tekst pod nazivom “Naredni pojekat FK Zanatlija je plastična trava i novi izgled pomoćnog terena stadiona Luke”. Ovim putema nakon 30 dana od gore objavljanog teksta Upravni Odbor FK Zanatlija želi da izvijesti javnost da je projekat postavljanja plastične podloge na pomoćni teren stadina Luke još uvijek aktuelan. Ali zbog čega još uvijek sve je stoji na mrtvoj tačci. Krenimo redom, kao što ste naveli u tekstu od 20.09.2010.godine naša prva stepenica je bila postizanje potpunog dogovora sa čelnim ljudima NK Bosna, u tom momentu v.d.predsjednikom Rašidom Kalotom sa kojim smo u par razgovora i postigli dogovor. Evo i detalja odnosno pojedinosti oko načina nabavke, postavljanja i korištenja umjetne trave. Način nabavke i postavljanja plastičn podloge. Iznos kompletnih radova oko postavljanja trave je oko 100.000KM. Obje strane bi bile u obavezi da obezbjede po 50.000KM, od toga 60 posto u novcu a 40 posto u građevinskim radovima (iskop zemlje, tamponi i sl). Ponuda koja je najprihvatljivija je 6 eura/m2, a porijeklo trave je iz Kine. Pomoćni stadion je dimenzija 90×60.

Način korištenja; FK.Zanatlija ima pravo na treniranje dva puta sedmično (srijeda i petak), te odigravanje utakmice nedeljom u jutarnjem terminu. Pravo na iznajmljivanje 1/4 terena svaki dan u preiodu od 20-24 sata u mjesecima kada vremenski uslovi to dozvoljavaju. Svi ostali termini pripadaju NK Bosna Visoko. Način održavanja FK Zanatlija i NK Bosna dužni su svako 15 dana da očiste teren kao i posipanje granulata (nabavka granulata vrši se zajedničkim snagama, a plaćanje se vrši na bazi omjera 50-50). Plaćanje noćnog čuvara bi bilo u režiji NK Bosna. Gore navedene stavke smo usaglasili sa v.d.predsjednikom Bosne gosp.Rašidom Kalotom, ali u međuvremenu došlo je do opšteg rasula u UO NK.Bosna, tako da FK Zanatlija u ovom momentu nema sagovornika i partnera sa kojim bi zajednički nastupila prema Opštini Visoko od koje bi tražili da nam se omogući upravljanje nad pomoćnim stadionom u narednih 20 godina, a samo iz razloga da bi bili u mogućnosti da zaštitimo stadion od noćnih posjeta i mogućeg uništavanja istog (uništene stolice na glavnom stadionu kao i vožnja automobilima na glavnom terenu). Što se tiće Opštinskih vlasti na temu postavljanja umjetne trave vodili smo neoficijelni razgovor sa gosp.Fehimom Memićem koji nam je rekao da FK Zanatlija bez NK Bosna ne može da uradi ovaj posao.

Sam koncept postavljanja plastične podloge je bio da mlade kategorije Bosne dobiju adekvatne uslove za treniranje (jer se više na pomoćnom terenu stvarno ne može trenirati) i kao takve pokušaju sto više privući djece na stadionu, a rekreativci dobiju mjesto okupljanja odnosno Bosna i Zanatlija dođu do izvora samofinansiranja. Obzirom da je FK Zanatlija u posljednje vrijeme imala punu podršku građana Visokog smatrali smo se dužnim da sve ovo iznesemo u javnost, ne sa ciljem da nekog prozivamo (a moguće je da i to bude ubrzo) nego da pokušamo da se svi mobiliziramo kako bi ovaj projekat doveli do kraja, a za koji smatramo da je od opšteg interesa za sve građane.

Sportski pozdrav
FK ZANATLIJA VISOKO

Proudly powered by WordPress