Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Najnoviji odgovor predsjednika Školskog odbora MSŠ „ Hazim Šabanović“ prof Fuadu Šećeroviću

alt

Poštovani profesore!

Na sjednici održanoj 29.09.2010.g., Školski odbor Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“ Visoko je razmatrao Vaš dopis, te je zaključeno da ono što navodite u istom, nije u skladu sa Zakonom o srednjoj školi i pravilnikom o radu. Takođe, smatramo da nismo prekršili  svoje ovlasti, jer ni Školski odbor ni Uprava škole nisu nikada učestvovali u donošenju bilo kakavih odluka ili rješenja, niti ista postoje. Osim toga, mi ne možemo obiti nešto što je školsko, a  ne Vaše.

Za Vašu informaciju, Školskom odboru se nije obratila niti jedna politička stranka, kao što ste napisali, a  što se tiče načelnika Općine Visoko i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, oni su uputili molbu za prolongiranje vašeg iseljenja, dok ne obezbijedite adekvatne uslove, pa možemo reći da je i to više nego ispoštovano, jer je prošlo 13 mjeseci od kada Vam je saopšteno da napustite školski kabinet.

Školski odbor i Uprava vrlo dobro znaju šta je interes ove Škole, a  kada govorite o interesu Visokog, smatramo da ste na krivoj adresi, te da se po ovom pitanju  trebate obratiti općinskim vlastima.

Kada govorite o pritiscima na profesore, smatramo da ste očiti zamijenili teze, jer profesori i ostali uposlenici vrše pritisak na Upravu škole, kako bi svi imali ista prava i obaveze, a ne da neko ko nije ni uposlenik ove Škole, ostvaruje određena prava koja mu po zakonu ne pripadaju.

Ključ od ulaznih vrata može imati samo određeni broj osba, među kojima svakako niste Vi, jer bi isto pravo mogli tražiti i uposlenici Škole.

Dakle, Školski odbor i Uprava Škole ostaju na predhodnim stavovima po ovom pitanju i od Vas tražimo da konačno ispraznite školski kabinet.

Predsjednik Školskog odbora

Proudly powered by WordPress