Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko domaćin IV međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici!

Visocka dvorana KSC “Mladost” u subotu 30. oktobra rezervisana je za ritmicku gimnastiku! Tako ce u organizaciji Kluba ritmcke gimnastike “Visoko”  biti održan IV međunarodni turnir u ritmickoj gimnastici! Na ovom turniru učestvovat će neke od najboljih ekipa Evrope u ritmičkoj gimnastici. U Visokom će sutra osim domaćalte ekipe nastupati:  Moskva(Rusija), Sofia(Bugarska), Zagreb i Pula(Hrvatska), Budva(Crna Gora), Beograd(Srbija), te Sarajevo, Banja Luka, Vogošca i Tuzla(BiH).

“Nakon, može se reći, uspješnog nastupa na turniru u Sarajevu, na Grand kupu, među velikom i jakom konkurencijom iz cijele Evrope, naše djevojčice su nastupale “B” programu(Individualni nastup)! Nastupali smo u tri konkurencije, u konkurenciji 2000-ta godišta Burić Ema je osvojila 3. mjesto, a Selimović Edna 5. mjesto! U konkurenciji godišta 1999-a Karavdic Iman je osvojila 5. mjesto, a Trubljanin Hana je bila 7., što je za nju malo lošiji rezultat, jer je ona jedna od najtalentovanijih djevojčica u našem klubu i od nje mnogo ocekujemo, i mislim da ce ona svoj talenat pokazati vec na domacem terenu! U konkurenciji 1996-a godišta imali smo 3 djevojcice Nazifović Melika, Keso Aida i Lepić Amina! Sve tri su ostvarile zapažen rezultat, medutim Melika Nazifović, takodje vrlo talentovana djevojčica je bila najbolja od njih i osvojila 5. mjesto! Ali sigurno treba ocekivati da ce sve one bolji rezultat ostvariti na domaćem terenu 30. oktobra!” – rekla je Lejla Katica, trenerica KRG “Visoko” za naš portal!

Osim navedenih kategorija visocke djevojčice će nastupati i u kategoriji 2003-a godišta, te će se domaćoj publici predstaviti i juniorska ekipa u sastavu: Hana Hadžic, Amra Šovšić, Amina Trako, Amina Hadžimehanović, Emina Seljaci, Alina Rajkić, koja ce nastupati u grupnoj vježbi.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ritmičke gimnastike da sutra, 30. oktobra od 10 h  budu u KSC “Mladost “Visoko”, i podrže naše djevojčice, te uživaju sjajnim izvedbama! 

Proudly powered by WordPress