Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Makedonski ambasador u BiH Rami Redžepi posjetio pogone KTK: Otvaraju se nove mogućnosti saradnje između KTK i makedonskih firmi

altAmbasador R Makedonije u BiH Rami Redžepi, posjetio je danas pogone KTK Visoko i razgovarao sa v.d direktora Asmirom Hodžićem i Izvršnim direktorom za tehnička pitanja Mersedom Šahinovićem i njihovim saradnicima. Teme razgovora bila je moguća nova saradnja i uvezivanje makedonskih i ove fabrike za preradu kože.

Kako je u izjavi novinarima istakao ambasador Redžepi, cilj je opet uspostaviti stare veze koje datiraju iz vremena bivše Jugoslavije, a sa visočkim preduzećima se jako puno sarađivalo.

alt„Obišao sam dosta pogona i posjetio vaše veće gradske centre s ciljem da se obnovi stara saradnja u novim kapacitetima. Mi smo jako raspoloženi za takve oblike saradnje“ – izjavio je između ostalog ambasador Redžepi. Očekivanja su da će se saradnja uspostaviti na nivou otkupa sirovina iz Makedonije, tj. životinjskih  koža koje bi se onda prerađivale u pogonima KTK.

Ambasador Redžepi je obišao veći broj pogona, razgovarao sa uposlenicima i na taj se način uvjerio u visoke standarde i kvalitetan proizvod koji KTK ima već desetljećima.

altPrema riječim v.d direktora Asmira Hodžića, posljednji put se sa nekom makedonskom firmom sarađivalo  2004.godine kada su se radile i kožne jakne za makedonsku policiju.

„Nadamo se novoj konkretnoj saradnji između KTK i nekih makedonskih preduzeća, jer mislimo da možemo odgovoriti njihovim zahtjevima, a naš cilj jeste izvoz i osiguranja posla za naše pogone“ – istakao je v.d direktora KTK Asmir Hodžić.

Proudly powered by WordPress