Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki privrednici naučite lekciju od Cementare Kakanj kad ne znate šta je to društvena odgovornost

altTvornica cementa “Kakanj” donirala je danas kakanjskoj gimnaziji “Muhsin Rizvić” interaktivnu tablu i projektor. Direktor za proizvodnju Izudin Neimarlija istaknuo je da je Tvornica cementa Kakanj privržena lokalnoj zajednici te da želi omogućiti  stanovnicima što bolje uvjete života.

“Ovom donacijom nastojimo unaprijediti metode obrazovanja u Kaknju i učenike uputiti u nove tehnologije, koje i mi u Tvornici koristimo”, kazao je Nimarlija. Aida Hakulija, direktorica gimnazije “Muhsin Rizvić” u Kaknju iskazala je zahvalnost, podsjećajući da Tvornica cementa Kakanj, pored redovne novčane podrške, pruža i priliku uključivanja u svjetske tokove novih tehnologija. Ocjenila je da će donacija značajno unaprijediti obrazovanje  učenika i omogućiti bolje uključivanje i interakciju tokom nastave.

Interaktivna tabla “Smart Board” je uređaj napredne tehnologije koji je povezan sa računarom i projektorom, a koji pruža bezbrojne mogućnosti korištenja edukativnih materijala sa računara, kao i mogućnost snimanja predavanja na računar.

Proudly powered by WordPress