Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tradicionalni novogodišnji prijem: Načelnik Alibegović poželio građanima zdravlje, sreću i uspjeh

altTradicionalni novogodišnji prijem u organizaciji općinskog načelnika Muniba Alibegovića, održan je u zgradi Partizan u Visokom. Na prijemu su se okupili brojni privrednici, predstavnici društvenog, javnog i kulturnog života općine Visoko. Novogodišnju čestitku su uputili predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko Dalibor Tomičić i načelnik Alibegović koji je iskoristio priliku da  podsjeti na projekte iz 2010.g.

„Urađena je značajna rekonstrukcija izgradnje objekata vodosnadbjevanja u gradskom i vangradskom području. Pustili smo u promet  most na gradskoj petlji, te u cjelosti izgradili most u Prijekom. Završavamo zaobilaznicu u Hanovima. Rekonstruisali smo i izgradili značajan broj ulica i saobraćajnica, pješačkih staza, ulične rasvjete i objekata po mjesnim zajednicama, izgradili šest spomen obilježja, sanirali klizišta, sportske terene, započeli izgradnju ambulante u Donjem Moštru.

altU oblasti privrede izgrađeno je nekoliko objekata, zadržan broj zaposlenih iznad 10 700, realizirani podsticaji u poljoprivredi, zapošljavanju pripravnika i pomoći radnicima. Izvršili smo nabavku opreme za osnovne i srednje škole, subvencionirali prijevoz učenika i studenata kao i pomoći u školovanju.  U oblasti boračko – invalidske i socijalne zaštite realizovali predviđeni nivo subvencioniranja.

U 2010.g. obilježili smo jubilej 100 godina sporta u Visokom, organizirali akciju volontera „MRAV“u saradnji sa Fondacijom AP „Bosanska piramida Sunca“, Visočko ljeto 2010., sajam Jesen u Visokom, Dani organske proizvodnje, Dani Zaima Muzaferije što uz otvaranje Turističkog ureda daje značajnu ulogu u razvoju turizma na našoj općini.

Realizirani su konzervatorski radovi na Milama,a  naredne godine planiramo nove aktivnosti na Milama, Starom gradu i bosanskim piramidama.

Uz bratski grad Bjelovar ove smo godine ostvarili bratimljenje i sa turskim Kartalom. Očuvali smo ISO stnadard u pružanju usluga građanima, digitalizirali matične knjige, rekonstruišemo mjesne urede i planiramo njihovo uvezivanje.

altNadam se da ćemo svi skupa u 2011.g. kao i do sada dati svoj puni doprinos u razvoju i napretku naše lokalne zajednice i države BiH“ – istako je, između ostalog, načelnik Alibegović i uputio čestitku građanima sa željama za dobro zdravlje, sreću i uspjeh.

(Više fotografija pogledajkte u Foto korneru)

Proudly powered by WordPress