Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Poseban Novogodišnji prijem za radnike, penzionere i djecu radnika u Vispaku

altDo prije dvije godine u Visokom zvanično omraženi Deda Mrza i gregorijanska Nova Godina vratili su se na velika vrata. Podsjećamo, u visočkom obdaništu nije bilo podjele paketića za djecu dok se direktor Nijaz Omerbegović prije dvije godine na zalasku mandata nije odvažio i u saradnji sa Moto klubom “Karo” djeci priuštio Deda Mrazeve na motorima koji su podijelili paketiće. U Visokom zvaničan stav Općine je bio da se grad ne ukrašava kao za Bajram recimo, pa tako za Božić i Novu Godinu nije bilo onog kićenja grada, a svi se kao djeca sjećamo one dvije velike okićene jelke jedna na Robnoj kući Wema, a druga pored Općine. Deda Mraz alijas St.Nicolas je predstavljan kao kjafir i veći neprijatelj nego oni koji su pokrali Visoko i skinuli osmjehe sa dječijih lica prilikom primanja paketića. Usporedbe radi evo jedne informacije za ove stranačke muslimane od 1992 godine. U Dubaiu ove godine gradske vlasti su na ukrašavanje grada potrošile nevjerovatnih 12.000.000 dolara.

Danas od 13:30 sati u prostorijama firme Vispak bit će upriličena interna proslava Nove Godine za radnike ove firme, podjela paketića za njihovu djecu, a novi direktor Rusmir Hrvić nije zaboravio ni stare snage ove firme, danas penzionere koji će također biti nagrađeni prigodnim poklonima. Druženje će biti održano uz “Švedski stol” i tombolu koja će imati smisla jer su ovi radnici u mjesecu decembru primili čak tri plate. Ovim gestom novi menagment Vispaka je pokazao da nije došao u Visoko samo da ostvaruje profit, što je naravno primarni cilj, nego ima namjeru i brinuti se za radnike i ostvarivanje njihovih prava, kao i prava njihove djece da budu sretna za sve praznike.

altPoštovane i drage kolege,

 

Želim da vas sve pozdravim ispred AS GRUPE i Vispaka.

Evo nas na  kraju još jedne poslovne godine, koja je za sve nas bila veoma značajna, dinamična i izazovna.

Iza VISPAK-a i svih vas stoje godina poslovanja, vašeg zajedničkog rada, iskustva i uspjeha.

Pred sam kraj godine mi iz AS GRUPE smo uspješno okončali jedan od naših strateških projekata  – povezivanje kompanija AS Jelah i VISPAK Visoko  i na taj način značajno proširili naše poslovanje.

Želio bih da uputim iskrene čestitke i timu kompanije AS Jelah koji je danonoćno radio na ovom projektu i uspješno ga okončao. Vjerujem da će njihov angažman i podrška svih nas zaposlenih u VISPAK-u doprinijeti odličnim rezultatima u zajednickom radu u budućnosti.

Novi sistem rada i poslovanja pred sviju nas postavlja nove ciljeve i izazove. U vremenu krize AS grupa je nasla odgovor na sve izazove i siguran sam da ste i vi u VISPAK-u kroz nase prve poteze shvatili da znamo sta nam je cilj i da do tog cilja mozemo samo zajedno doci.

VISPAK je veoma  vazna kompanija za BH privredu i mi u AS grupi zelimo da VISPAK ponovo postane najvaznija kompanija u prehrambenoj industriji i da se nasi brendovi  vrate na stare staze slave.

Potencijal koji imamo je veliki i samo velikim radom ,trudom i zalaganjem cemo moci vratiti VISPAK-u izgubljene pozicije i pridobiti povjerenje nasih starih ali i novih kupaca sirom BIH ali i cijelog svijeta.

Siguran sam da će nam vaša svakodnevna podrška i saradnja u velikoj mjeri  biti od pomoći.

I na kraju, uz iskrene čestitke za predstojeće Novogodišnje praznike želim Vama i vasim porodicama sve najbolje u Novoj 2011.godini

Rusmir Hrvić

Proudly powered by WordPress