Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potvrđeno: Javno proglašenje najboljih u Visokom za 2010. godinu 11.03, u Gradskom kinu Visoko!

{jcomments off}altOrganizacioni odbor manifestacije “Izbor najuspješnijih u 2010. godini u Visokom” utvrdio je zvanični datum izbora najboljih i najuspješnijih za proteklu godinu u organizaciji Agencije za promotivne svrhe “Visoko.co.ba”. Javna dodjela priznanja uz Live TV, Radio i Internet Show bit će održana 11.03.2011. godine u Gradskom kinu Visoko sa početkom u 20:00 sati. Ovom prilikom Gradsko kino će biti prilagođeno održavanju jedne ovakve gala večeri kakvu Visoko još nije imalo. Prostor kina, sa kojeg će biti uklonjene stolice, bit će dio scenografije koji će sačinjavati posebni stolovi za goste i nominovane za laskavo priznanje najboljih, odnosno najuspješnijih u Visokom.

Manifestacija će se održati pod generalnim pokroviteljstvom načelnika Općine Visoko Muniba Alibegovića, koji je dao punu podršku ovoj ideji i načinu zamišljene realizacije u kojoj nema mjesta za eventualna montirana i nametnuta te sponzorski uslovljena priznanja. Načelnik Alibegović je čak jednim džentlmenskim gestom pozitvno uticao na regularnost izbora najuspješnijih i najboljih; zatražio je od organizatora projekta da njegovo ime  ukloni iz kategorije Najbolji političar, iako je u testnoj fazi ankete koju smo postavili bio ubjedljivo na prvom mjestu sa više od 50% osvojenih glasova. Kako je i sam rekao i tim gestom želi doprinijeti da izbor bude pošten i objektivan.

Nakon što je utvrđen i zvanični datum održavanja izbora, testna faza postavljene ankete je izgubila svrhu i smisao. U ovih 20 dana testnog perioda svakodnevno smo primali Vaše e-mailove i telefonske pozive, od kojih smo mnoge uvažili i na taj način dobili bolji i kvalitetniji izgled i sadržaj ankete. To znači da će anketa od danas biti zvanična i bit će jedan od kriterija za izbor najboljih. Neke kategorije smo izbacili, neke preformulisali, u nekim dodali pojedince i kolektive koje smo nenamjerno izostavili prvi put. Veoma je važno naglasiti da je do danas svako mogao bezbroj puta sa svog kompjutera glasati, a od danas administratorski to više neće biti moguće jer je anketa postavljena na principu “jedan kompjuter – jedan glas”. Na taj način dobit ćemo još objektivniji stav javnog mnijenja.

Kriteriji za izbor najboljih i najuspješnijih u Visokom osim ankete na našem sajtu bit će i telefonski pozivi i javno glasanje putem TV Visoko, Radija Visoko i Kablovske Televizije Vi-Net. Uz sve ove kriterije urednički kolegiji Visoko.co.ba, sastavit će još jednu posebnu komisiju koju će sačinjavati kolege novinari, a koja će biti zadužena za regularnost cjelokupnog projekta.

Do 11. marta uživajte u “klikanju”, a glasati za svoje favorite možete OVDJE

Proudly powered by WordPress