Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Munib Alibegović: Neću su kandidovati za još jedan mandat načelnika!

altTokom nedavne posjete naše redakcije načelniku Općine Visoko, a povodom predstojećeg izbora najboljeg iz Visokog u 2010. godini, osim zvaničnog dijela razgovora, imali smo priliku sa načelnikom razmijeniti i neke nezvanične informacije. U ovom privatnom i opuštenijem dijelu saznali smo da Munib Alibegović nema namjeru ponovo se kandidovati za mjesto prvog čovjeka Općine Visoko. Prema njegovim riječima osam godina je sasvim dovoljan period da uradiš što si zamislio, odnosno da spoznaš šta si htio, a nisi uspio uraditi.

Oni koji malo ozbiljnije prate politička dešavanja u Visokom znaju da je prilikom izbora kandidata za mjesto načelnika prije četiri godine unutar OO SDA Visoko bilo dosta polemike i razilaženja u mišljenjima. Alibegovića su tada stranačke kolege otpisale, a sastanku na kojem je raspravljano o njegovoj sudbini uopće nije prisustvovao. Te noći, sasvim slučajno, sreli smo ga u Motelu “Priramida Sunca”. Nakon toga je sve poznato i stoji u statistici CIK-a; SDA je ipak kandidovala Alibegovića, a on je ubjedljivo pobijedio sa preko 9.500 glasova. Matematički imao je više glasova nego svi protukandidati zajedno.

Nakon ove izjave, koja je napominjemo nezvanična i dio je privatnog razgovora, napravljen je veliki politički prostor za razne kalkulacije oko toga koga bi to OO SDA Visoko mogao kandidovati za mandat načelnika Općine za period 2012-2016? Lokalni izbori su najvjerovatnije u mjesecu oktobru 2012. godine, a to je za 21 mjesec. Možda se čini dugo, ali u političkom kalendaru to je jako kratak period i ozbiljne stranke već se spremaju za predizbornu kampanju.

Proudly powered by WordPress