Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi uspjesi Taekwondo kluba “Bosna” Visoko

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko, nakon proglašenja za najuspješniji sportski kolektiv općine Visoko u 2010.godini, nastavio sa osvajenjem pobjedničkih postolja.

Proteklog vikenda, 26. i 27. ovog mjeseca, Taekwondo klub „Bosna“ Visoko sa takmičarskom ekipom od 19 članova koju su predvodili predsjednik kluba Edin Kajević, sekretar Elvir Špiodić i asistent Edin Džafić nastupili su na III internacionalnom Taekwondo prvenstvu „Bihać open 2011“ u Bihaću. Kao što smo i navikli ovaj Taekwondo klub iz Visokog nastavio je osvajati samo prva mjesta. U konkurenciji 28 klubova sa 223 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima je bila i Reprezentacija Poljske kao specijalni gost, Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko u ukupnom poretku pripalo je ubjedljivo prvo mjeto sa osvojenih 17 medalja: 11 zlatnih, 3 srebrene, 3 bronzane i pehar za prvo ekipno mjesto.

Osim toga što su borci ovog kluba poznati po atraktivnim nokautima u ringu, na ovom prvenstvu  pokazali su da se mogu takmičiti i pobjediti, naravno nokautom, i veće kategorije od svoje. Naime, Almin Kajević, čija je zvanična kategorija juniori – 63 kg, na ovom prvenstvu odlučio je da se bori u dvije kategorije: juniori – 63 i seniori – 63kg. Na oduševljenje velikog broja publike u prepunoj sportskoj dvorani u Bihaću ovaj momak sve svoje borbe u obje kategorije okončao je klasičnim nokautima i na pobjedničkom postolju okitio se sa dvije zlatne medalje, što je prava rijetkost da u ovom borilačkom sportu nekom pođe za rukom.

Zlatna medalja pripala je i dobro nam poznatoj Lamiji Durmić koja je proglašena za najuspješniju juniorku općine Visoko u 2010.godini, dok su ostale zlatne medalje osvojili: Harun Omanović, Rijad Kapetanović, Ismar Korač, Adisa Mušinbegović, Emra Ramović, Almina Mušinbegović, Mirza Osmanbegović i Velid Kajević. Bronzane medalje osvojili su: Adin Silajdžija, Kadir Ramović i Irhad Kapetanović, dok su bronzane pripale Emiru Raščiću, Amelu Kajeviću i Nedimu Bećaru.

Nakon ovog trijumfa Taekwondo klub „Bosna“ Visoko nastavlja sa intenzivnim pripremama za I multidisciplinarno Taekwondo prvenstvo BiH, koje će se održati u Hadžićima 19.03.2011.godine, a nakon toga državno Taewkondo prvenstvo u tehnici, koje će se održati u Posušju 26.03.2011.godine.

“Čestitamo svim našim takmičarima za osvojene rezultate i želimo im mnogo uspjeha na predstojećim prvenstvima”, ističu iz uprave Taekwondo kluba “Bosna” Visoko.

Proudly powered by WordPress