Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomozimo Azemini Talić

U organizaciji Asocijacije bošnjačkih udruženja općine Kakanj i udruženja estradnih umjetnika Ze-do kantona u nedjelju 5. juna sa početkom u 20,30 sati u gradskoj dvorani u Kaknju biće održan koncert za liječenje teško oboljele Azemine Talić. Azemina (37 godina) je majka i žena kojoj ne funkcioniraju bubrezi, tako da sedmično dva puta ide na dijalizu u Kantonalnu bolnicu Zenica. Porodica Talić nije u stanju sama obezbijediti oko 60 hiljada KM za transplantaciju jednog bubrega, a sa ovog humanitarnog koncerta treba biti obezbijeđen samo jedan dio potrebnog novca za finansioranje transplantacije.

Ohrabruje odziv najpopularnijih bh. interpretatora tradicionalne i nove pjesme, posebno Hanke Paldum, Harija Varešanovića, Halida Bešlić. Na ovom koncertu još će nastupiti: Hasiba Agić, Eldin Huseinbegović, Al Dino, Amra Halebić, Mirza Šoljanin, Mirza Šot. Tu su i kakanjski izvođači Autostop, Vedran Tomičić, Admir Kulović.

Još će nastupiti horovi: Sejfullah (Konjic), Fatih (Ilijaš), Revda (Maglaj), Ak Saraj (Kakanj) i Ansambl Dah ljubavi (Sarajevo). Voditelj i scenarista je Mirza Mušija.

Svi su se rado i na prvi poziv odazvali ovom humanom činu što je posebno oduševilo ali i ohrabrilo Azeminu i njenu porodicu. Ulaznice, po cijeni od 10,00 KM su u prodaju i mogu se nabaviti u svim kakanjskim kioscima Trafik d.o.o.

Proudly powered by WordPress