Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO)Goran Milić podijelio iskustva sa bh. novinarima i načelnicima općina

Panel diskusija o načinu izvještavanja iz lokalnih zajednica održana je danas u hotelu Evropa u Sarajevu.

Panel seminar vodio je Goran Milić, dugogodišnji urednik elektronskih i printanih medija, dopisnik iz zemalja širom svijeta, te popularni kolumnista većeg broja časopisa. Diskusiji su prisustvovali zainteresirani novinari brojnih medija iz BiH, načelnici nekoliko općina, te predstavnici Saveza općina i gradova F BiH i RS-a.

Ovaj susret organiziran je u okviru projektne komponente “Lobiranje i Zastupanje” kojom je planirano održavanje seminara i panel diskusije za novinare iz različitih medija i redakcija s ciljem povećanja interesovanja za pitanja i probleme lokalnih zajednica. Skupu su, pored pozvanih, prisustvovali  i dva načelnika: Ermin Hajder, načelnik Općine  Bosanski Petrovac i načelnik Općine Jablanica Salem Dedić, kao i direktori oba Saveza.

U vrlo ugodnoj atmosferi vodio se dijalog u kojem su otvorena brojna pitanja o komunikaciji i međusobnom odnosu novinara i načelnika, odnosno njihovih glasnogovornika. Istaknuti su problemi  na koje se nailazi ,a tiču se uglavnom  novinarskog pristupa i odnosa općinskih načelnika i njihovih pomoćnika. Izražena je obostrana potreba da se poboljša komunikacija uz pomoć kontakta i saradnje sa Savezima općina i gradova FBiH i RS, te da se više obrađuju priče iz života običnih ljudi.

Organizator  panel diskusije je  Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Savezom opština i gradova RS kroz projekat “Razvoj kapaciteta saveza općina i gradova u BiH (CDMA)”, koji implementira Međunarodna ko-operativna agencija asocijacije holandskih općina VNG-International, a koji finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju Sida.

{joomplucat:131 limit=10}

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress