Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Projekat buđenja ekološke svijesti ulazi u završnicu

Asocijacija mladih SDA Visoko ove godine realizuje šest većih i nekoliko manjih projekata u okviru svog plana aktivnosti. Jedan od najvažnijih, čija je realizacija ušla u završnicu, jeste projekat ekološke akcije kojim se želi probuditi svijest građana o zdravoj i čistoj okolini. O realizaciji ovog projekta i drugima koji su planirani, razgovarali smo sa sekretorom Asocijacije Dževadom Fejzićem u redakciji Visoko.co.ba.

„Cilj projekta je da se podigne svijest građana o zaštiti životne sredine. Podaci do kojih se došlo prilikom istraživanja u protekla tri mjeseca će biti arhivirani i prezentirani javnosti u petak, 01.jula ove godine na press konferenciji“ – ističe Fejzić.

Projektom se želi postići inventarizacija, koliko je to objektivno moguće, divljih deponija otpada koje se nalaze uz obalu rijeke Bosne, te uz postojeće manje ili veće vodotokove na teritoriji Općine Visoko. Odgovorna osoba u ovom projektu je Elvedin Šabanović sa saradnicima u realizaciji Dževadom  Fejzićem i Naidom Salispahić. U cilju istraživanja mišljenja javnosti na našoj stranici Visoko.co.ba postavljena je anketa s pitanjima, čiji će rezultati ući u rezultate projekta.

Ove je godine AM SDA Visoko po drugi put organizirala obilježavanje Đurđevdana. U ovu su se relizaciju uključili brojni privredni subjekti, ali i BNP Zenica koje je ovaj već tradicionalni događaj u Visokom, uvrstilo u svoj godišnji plan aktivnosti.

Sportom i znanjem protiv droge je projekat koji će se realizovati u mjesecu septembru, a ove godine će biti upriličena i mini olimpijada za učenike osnovnih škola koji će se takmičiti u sportskim aktivnostima.

„Planiramo  u mjesecu julu, tradicionalno, kao što to radimo posljednjih sedam godina, upriličiti prodaju ručnih radova štićenika Zavoda Drin u Fojnici, s tim da ćemo ove godine organizovati i donatorsko veče, kako bismo prikupili što više sredstava za rad ove ustanove.“ – upoznao nas je Fejzić.

Mladi okupljeni uz Asocijaciju mladih, tradicionalno će obilježiti i godišnjicu smrti prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića u mjesecu oktobru, a  kao novitet ove godine planirana je organizacija Bajramske večeri, u mjesecu septembru, kao kulturno – zabavni događaj u Visokom.

Proudly powered by WordPress