Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

18 medalja za TK “Bosna” na turniru “Korčula Open 2011”

Minuloga vikenda članovi Taekwondo kluba „Bosna „Visoko nastupili su na međunarodnom turniru „Korčula Open 2011“, gdje su zabilježili sjajne rezultate.

U konkurenciji 25 klubova (iz 10 zemalja op.a), puleni trenera Edina Kajevića osvojili su ukupno 18 medalja, dok su u ukupnom poretku podijelili treće mjesto s ekipom Novog Grada. Inače, prvo mjesto zauzela je domaća ekipa Forteca, a drugo mjesto Split.

12 članova TK „Bosna“ nastupilo je u dvije starosne kategorije: kadeti i juniori, a takmičilo se u borbama i formama.

Postignuti su slijedeći rezultati:

U formama, zlatnu medalju osvojila je Mušinbegović Adisa, a bronzane medalje: Emra Ramović, Rijad Kapetanović i Kadir Ramović.

U borbama, zlatom su se okitili: Rijad Kapetanović, Kadir Ramović, Mirza Osmanbegović, Džejlana Kovačević (nastupila u obje kategorije), Almina Mušinbegović i Adisa Mušinbegović. Srebrene medalje osvojili su: Mirza Frljak i Emra Ramović, dok su bronzana odličja pripala Velidu Kajeviću (nastupio u obje konkurencije), Amelu Kajeviću, Irhadu Kapetanoviću, Lamiji Durmić i Džejlani Kovačević.

Važno je istaći da je Emra Ramović jednu borbu dobila nokautom, baš kao i Kovačević Džejlana i Mirza Osmanbegović, dok je Mušinbegović Almina svoje borbe odrađivala sa tehničkim prekidom. Pomenuti kandidati ušli su u uži izbor reprezentacije BiH, jer su svojim rezultatima pokazali da posjeduju kvalitet. Od ostalih aktivnosti Taekwondo kluba „Bosna“, najavit ćemo i nastup na turniru u Hadžićima koji je na rasporedu sredinom mjeseca septembra, dok je oktobar, prema planu i programu takmičenja, rezervisan za nastup na međunarodnom turniru u Zagrebu.

Proudly powered by WordPress