Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Ovoj Upravi trebaju i Zekerijah Kovo i Nihad Smailagić kao i Zijad Breščić, a sve u interesu NK Bosna i prvog mjesta”

U Redakciji Visoko.co.ba prvi puta zvanično boravio je i Mahir Semić, poznato visočko privredno ime iza kojeg stoji i prepoznatljivi brend IM “Semić”. Osim posjete redakciji, povod za posjetu je bio i intervju na temu NK “Bosna” čiji je Mahir Semić aktivni član novog Upravnog odbora. Tema razgovora je bila povratak u Prvu ligu Federacije, trenutna situacija u NK “Bosna” kao i analiza dosadašnja dva kola u kojima Bosna ima maksimalan učinak s odličnom gol razlikom od 8:1.

Pozitivne stvari su se konačno počele dešavati oko NK “Bosna” Visoko, igramo odlično, imamo rezultat kako na terenu tako i u Upravnom odboru. Kako Vi do sada vidite razvoj situacije u klubu ako se zna da ste bili i član one prethodne Uprave koja se nije proslavila?

– Sve se odvija upravo onako kako smo i priželjkivali i za sada imamo razloga za veliko zadovoljstvo. Napravili smo neke osnovne stvari bez kojih nismo mogli ozbiljno ni početi novo prvenstvo, uz to su stigli i rezultati i sada treba samo nastaviti. Osnovica je obezbijediti finansijska sredstva, jer rad u NK “Bosna” je kao i svaki drugi biznis, treba stvoriti kapital kako ne bi svaki put bilo problema oko plata igračima i nekih drugih osnovnih potreba kluba. Kada ste već spomenuli prošli saziv Uprave u kojem sam i ja bio, mislim da tu treba, fudbalski rečeno, “loptu spustiti na zemlju”. Ne treba sada praviti nikakve podjele i treba udružiti sve zdrave snage koje žele i mogu pomoći. Ovoj Upravi trebaju i bivši predsjednik Nihad Smailagić i bivši potpredsjednik Zijad Breščić, kao i Zekerijah Kovo i svi drugi privredni subjekti ovoga grada. Ono što se desilo prošle sezone je prošlost, krivicu snose svi i nećemo ništa imati od prepucavanja i prebacivanja krivnje jednih na druge. Moramo se ujediniti i kao takvi krenuti ka zejedničkom cilju, a to je za početak povratak u Prvu ligu.

Mnogi su bili iznenađeni nakon što se Vaše ime pojavilo i u novom sazivu Uprave. Koji su zapravo Vaši motivi stalnog angažmana u Bosni?

Prije svega, ja volim sport, volim Bosnu i uvijek sam spreman pomoći i finansijski i materijalno. Došli su novi ljudi, došao sam na prvi sastanak Uprave, osjetio pozitivne vibracije, vidio da je sve u najboljoj namjeri i odmah se maksimalno uključio u rad. Sve se radi transparentno, nema privatnih ugovora s igračima i atmosfera u klubu i oko njega je odlična. Finansije su uvijek problem, ali i tu bismo puno toga riješili sa samo jednim pravim, ozbiljnim sponzorom, kao što su to recimo uradili rukometaši sa Preventom. Uz jedan Prevent na sličnom nivou i ono što već imamo dogovoreno s Općinom, to bi bila jedna vrlo dobra osnova.

Počeli smo sezonu u velikom stilu, sa dvije ubjedljive pobjede, navijači su opet uz klub, ali tek smo na početku. Put do povratka je još uvijek dug i trnovit?

Apsolutno, tek smo na početku jednog vrlo ambicioznog projekta i ne treba sada nakon dva kola visoko poletjeti. Ovo je odličan start i signal privrednim subjektima koji se dvoume i još uvijek nisu spremni da nam se priključe, da smo na dobrom putu. Nisu to samo rezultati na terenu. Stadion smo doveli u red i sada liči na jedan pravi sportski objekat, a još uvijek se dotjeruje. Vratili smo publiku kojoj se ovim putem i zahvaljujem i pozivam da nas i dalje prati u velikom broju, jer bez njih sve ovo ne bi ni imalo smisla. Pa sama atmosfera na prve dvije utakmice, posebno na gostovanju u Ilijašu gdje se vidjelo da ljudi ponovo žive za Bosnu, vraća nadu i vjeru u visočki nogomet i sport uopće. Mi ćemo učiniti sve da nastavimo sa pobjedama, naše navijače pozivam da nas u još većem broju podrže, a privrednim subjektima poručujem da mi ne očekujemo od njih previše, već samo onoliko koliko objektivno u ovom trenutku mogu i ako se uključe svi ili velika većina, problema apsolutno neće biti.

I za kraj malo o konkurenciji, iako će ipak sve zavisiti od nas samih?

– Upravo tako. Mi trebamo gledati prvo sebe i na svakoj utakmici igrati na pobjedu, a neka se onda konkurenti pitaju šta se dešava. Vrlo važan je ovaj autoritativni početak gdje smo bukvalno “razbili” svoje rivale. Moramo tako i nastaviti i ja očekujem da će već protiv Radnika u subotu atmosfera na stadionu biti takva, da će protivniku i prije početka meča biti jasno da Bosnu zanima samo pobjeda. A ako već moram o rivalima, onda je to ekipa TOŠK-a iz Tešnja koja je najavila svoju kandidaturu za prvo mjesto, ali ponavljam, mi smo svoju već dokazali i na terenu i to je jedino relavantno – zaključio je Mahir Semić, vlasnik i direktor IM “Semić” i član Uprave NK “Bosna”.

{joomplucat:208 limit=8|columns=4}

Proudly powered by WordPress