Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Uz podršku privrednika izgrađen put u Industrijskoj zoni Ozrakovići

Presjecanjem crvene vrpce  svečano je otvoren novoasfaltirani put u Industrijskoj zoni u Ozrakovićima. Bio je ovo simboličan čin u kojem su učestvovali načelnik Općine Visoko Munib Alibegović i privrednici koji djeluju i rade u ovoj poslovnoj zoni – Emir Bešlagić, direktor i vlasnik “Nerzz” Bešlagić i Esad Semić, suvlasnik IM “Semić” Visoko.

Put dužine 580 metara koštao je 160 000 KM koje su u jednakim dijelovima obezbijedili Općina Visoko i privrednici ove privredno-poslovne zone.

U svom obraćanju brojnim prisutnim privrednicima i predstavnicima općine Visoko, te nekolicini mještana, načelnik Općine Munib Alibegović se zahvalio za trud i ulaganja u ovaj projekat. Alibegović je izjavio kako će se nakon ove dionice puta intenzivno raditi i na povezivanju ove zone s mostom u Podvanju, čime bi se pospješila i olakšala putna komunikacija. Istakao je i potrebu povezivanja dviju obala mostom ispod KTK u Prijekom, čime bi se dodatno rasteretio postojeći saobraćaj.

„Ovdje je veoma značajan i taj zajednički momenat – saradnje Općine i privrednika – na šta sam ja posebno ponosan. Ne treba zaboraviti da je zaobilaznicu u Moštru podržao IGM, a  i brojni drugi privrednici su i u prethodnim godinama radili za poboljšanje putne komunikacije na području cijele općine.“ – naglasio je Alibegović,  podsjećajući privrednike na nove zajedničke projekte među kojima je i izgradnja prstena za vodosnabdijevanje u Industrijskoj zoni.

Uručene su i zahvalnice privredniciam koji su pomogli u realizaciji asfaltiranja puta. Među onima koji su pomogli su Ajdin Trade, IM Vimar, Enem, IM Semić, Nerzz Bešlagić, Mega Em, R Product, Kovo commerce, J.u.A Frischeis, M&L Company, Krivaja gradnja Zavidovići i IGM.

U ime privrednika, prisutnima se obratio Emir Bešlagić zahvaljujući se još jednom onima koji su se odazvali pozivu za učestvovanje u projektu asfaltiranja.

Nova, moderna cesta olakšat će putnu komunikaciju privrednika, mještana ovog dijela općine Visoko, ali će također uozbiljiti priču o ovoj poslovnoj zoni i svakako doprinijeti podizanju cijena  zemljišta.

Otvaranje ovog puta dio je višednevnog obilježavanja Dana općine Visoko, 29. augusta. Za sutra je planirana svečana sjednica Općinskog vijeća Viosko i otvaranje izložbe tapiserija prof. Suada Zečevića u Zavičajnom muzeju u Visokom.

{joomplucat:228 limit=42|columns=4}

Proudly powered by WordPress