Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Podrška stvaranju uslova za razvoj privrede

OIO AM SDA Visoko pozdravio je otvaranje novoizgrađene ceste u poslovnoj zoni  Ozrakovići Visoko, u nadi da će u narednom periodu biti još ovakvih projekata. Ovakvi i slični projekti, koji pored poslovnog segmenta olakšavaju građanima putnu komunikaciju, omogućavaju i jačaju ekonomski razvoj općine Visoko.

AM SDA Visoko očekuje od općinskih organa u Visokom da će u narednom periodu usvojiti regulacioni plan poslovne zone Ozrakovići. Pozdravljajući ovaj projekat, AM SDA Visoko će putem svojih mladih vijećnika uputiti Vladi Zeničko-dobojskog kantona inicijativu za izmjene kriterija o dodjeli finansijskih sredstava za izgradnju poslovne zone, kako bi poslovna zona Ozrakovići mogla biti uživalac tih sredstava u cilju jačanja povoljnog privrednog ambijenta za ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta.

Prema nezvaničnom istraživanju, općina Visoko se zbog povoljnog geografskog položaja i poslovne zone Ozrakovići, koja se nalazi u blizini autoputa, smatra najperspektivnijom lokacijom za razvoj privrede.

Molimo općinske strukture vlasti da u što kraćem roku pored usvajanja regulacionog plana radi i na projektovanju još nekih infrastrukturnih objekata unutar poslovne zone Ozrakovići, kako bi poboljšali ekonomski prosperitet naše općine i u punom kapacitetu iskoristili ovu poslovnu zonu i njene potencijale.

 

S poštovanjem!

 

Predsjednik AM SDA Visoko

AMIL NEIMARLIJA

Proudly powered by WordPress