Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bajramski turnir u malom nogometu

U nedjelju 04. septembra 2011. godine Udruženje “Trijumf 2010” na Han Ploči – Kiseljak organizuje II Bajramski turnir u malom nogometu.

Turnir je revijalnog karaktera i igrat će se po nokaut sistemu. Broj ekipa je ograničen na 20, a sve ekipe koje žele učestvovati na istom dužne su svoje učešće prijaviti najkasnije do petka, 02. septembar, kako bi mogli dobiti raspored i satnicu odigravanja utakmica.

Ekipe se mogu prijaviti na mob. broj: 061/762-982

Za najbolje će biti obezbjeđene vrijedne nagrade.

Napominjemo da je prošle godine 12. septembra Bajrmaskim turnirom svečano otvoren stadion s umjetnom travom na Han Ploči. Ovaj turnir je svojevrsna godišnjica od izgradnje i stavljanja u funkciju prvog terena za mali nogomet s umjetnom travom na prostoru općina Kiseljak, Kreševo i Fojnica. Iskreno se nadamo se da će odigravanje ovog turnira postati tradicija u budućnosti.

Od otvorenja stadiona do danas desilo se mnogo lijepih stvari. Svakako najvažnije su pokretanje web portala Udruženja www.trijumf2010.com i Šole fudbala “Trijumf” koja djeluje i radi od 01. aprila 2011. godine s trenerom Grošo Amirom.

Važno je istaći i da odigravanje Bajramskog turnira u Kiseljaku nije novina, a da je prvi odigran 2004. godine u sali O.Š. “Kiseljak” u Kiseljaku. Organizatori prvog Bajramskog turnira bili su Udruženje Ilmijje sa predsjednikom Šaban ef. Šljivarom na čelu  i Udruženje bošnjačke omladine “Gazija” Kiseljak, sa predsjednikom i osnivačem istog Dahija Saudinom.

Pokrovitelji i sponzori kasnijih turnira bili su privrednici sa prostora općina Kiseljak, Fojnica i Visoko, te načelnik Općine Kiseljak.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress