Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asocijacija mladih SDA Visoko čestita Dan državnosti BiH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, svim građanima općine Visoko, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Visoko upućuje iskrene čestitke.

 

Ovaj dan je još jedna prilika da se sjetimo svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje državnosti Bosne i Hercegovine, a čija imena i borbu trabamo čuvati od zaborava. Prije 68. godina narodi Bosne i Hercegovine su podigli glas protiv antifašizma, a 1992. godine stali u odbranu njene državnosti od agresora koji je imao samo jedan cilj, uništiti ono što se stoljećima gradilo i vrijedno čuvalo od svih dotadašnjih okupatora.

 

Bosna i Hercegovina je svoju državnost sticala stoljećima, kroz koja su prolazile brojne generacije i na čijem tlu su se dešavale brojne akulturacije koje su svojim procesima pokazivale da Bosna i Hercegovina jeste i može biti država za koju se vrijedi boriti i u kojoj vrijedi živjeti.

 

Neka nam ovaj dan bude podsticaj da nastavimo graditi dobre odnose uvažavajući drugog i drugačijeg, da nam tolerancija bude osnov za dijalog, i neka nam zajednička ideja bude antifašizam i zajedništvo.

 

__________________AMIL NEIMARLIJA

Predsjednik AM SDA Visoko

 

 

 

 

 

 

 

 

Proudly powered by WordPress