Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

OO SDA Visoko upućuje čestitku u povodu Dana državnosti BiH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Visoko, svim građanima općine Visoko upućuje iskrene čestitke.

Na današnji dan, prije 68 godina, narodi Bosne i Hercegovine su se hrabro izborili protiv fašizma i obnovili državnost naše domovine. Ovaj dan je još jedna prilika da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote u tim vremenima, ali i vremenima koja su došla kasnije, za državnost naše domovine. Pred kraj 20. stoljeća Bosna i Hercegovina je pred očima Međunarodne zajednice pretrpjela veliko razaranje. I pored teških godina koje je nosila na plećima svoje državnosti uspjela je da se održi i opstane uprkos agresiji koja je na nju izvršena. Ovo je prilika da se sjetimo i naših šehida, koji su svoje živote dali za Bosnu i Hercegovinu tokom agresije, a sloboda koju danas uživamo, odraz je njihove borbe i njihove volje za očuvanjem integriteta i suvereniteta državnosti Bosne i Hercegovine.

Jedna od ideja za koju se zalagao prvi predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alija Izetbegović bila je multietničnost i ravnopravnost. Neka nam ova ideja bude nit koja će nas voditi dalje kroz zajedničku borbu protiv svih oblika diskriminacije i neka bude ideja koja će nas voditi u daljnju izgradnju antifašizma, zajedništva i ravnopravnosti.

 

__________________

mr. Hasan Prelić

Predsjednik Povjereništva

SDA Visoko

 

 

 

 

Proudly powered by WordPress