Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Za rekonstrukciju stadiona “Kemal Uzunalić – Švabo” do sada utrošeno 20.000KM

Nedjelja je po nekom nepisanom pravilu dan kada se većina stanovništva odmara i bavi rekreativnim aktivnostima. No, da postoji iznimka dokaz je svakako FK Gračanica i njena više nego agilna Uprava kluba koja je već treću nedjelju za redom pretvorila u plodonosnu “radnu akciju” na izgradnji sportskog kompleksa “Kemal Uzunalić – Švabo”, a što je svojim kamerama danas zabilježila reporterska ekipa TV Visoko. Odlukom Uprave kluba prolongirane su prvenstvene utakmice, a umjesto njih organizovane tzv. radne akcije na kojima je učešće uzeo velik broj građana kao i igrača FK Gračanica. Zahvaljujući angažmanu Uprave, igrača i stanovništva Gračanice privučen je veliki broj sponzora koji su se odazvali ovom projektu i finansijski pomogli projekat koji će u konačnici poboljšati sportske i društvene aktivnosti, a u budućnosti stvoriti kvalitetan ambijent za stvaranje novih vrhunskih sportista kojih na ovim krajevima ni ranije nije manjkalo.

Tako je u prethodnom periodu utrošeno novca i materijalnih sredstava u visini od oko 20.000 KM te je urađeno slijedece: parcela stadiona od 13.800 m2 je premjerena i obilježena prema ZK izvatku, dobar dio neravnog terena je iskopan, teren proširen i doveden u dimenzije 100 x 50, izrađen je idejni projekat uređenja stadiona sa glavnim terenom, modernim svlačionicama, klupskim prostorijama, pomoćnim terenom sa plastičnom travom u dimenzijama 40×20, tribinama i dječijim igralištem (u toku je izrada izvedbenog projekta), regulisana je kanalizaciona mreža, izliven je potporni zid, temelji klupskih objekata kao i kućica za smještaj rezervnih igrača i sudija.

Zahvaljujući posljednjim donacijama firmi Vispak d.o.o. koja je donirala oko 60 kamiona kvalitetnog humusa, i Semko d.o.o. koja je donirala 5.000 KM novčanih sredstava, u narednim danima glavni teren će biti nasut, poravnat te će biti zasađena kvalitetna trava kako bi u idućoj sezoni dobili jedan zaista reprezentativan fudbalski teren. Tokom ove sedmice bit će dopremljen građevinski materijal te će započeti zidanje klupskih prostorija, također u planu je postavljanje ograde oko sportskog kompleksa za što je donaciju obezbijedila firma BIOS d.o.o.  Obzirom na veličinu projekta, novčana sredstva kao i materijal će biti potrebni i u narednom projektu jer, ako nas vrijeme posluži, planiramo početi i sa izgradnjom malog pomoćnog terena kao i tribine za cca 700 gledalaca i dječijeg zabavnog parka. Ovim putem pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica da uzmu učesće i odazovu se ovoj akciji. Oni koji nisu u prilicu pomoći direktno mogu svoj novčani prilog uplatiti na žiroračun FK Gračanica: MOJA BANKA 137-601-60037173-43. Za sve detalje možete se obratiti na brojeve telefona: 062/349-307 i 062/504-333.

Proudly powered by WordPress