Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bratstvo iz Topuzovog Polja jesenji prvak ONL Visoko

Odigrano je i posljednje kolo ONL Visoko jesenjeg dijela prvenstva. A u posljednjem kolu na prvo mjesto je izbila ekipa Bratstva iz Topuzovog Polja i tako osvojila titulu jesenjeg prvaka općinske lige. Prije ovog kola najbliža tituli je bila ekipa Dijamanta, ali oni su u gostima kod 7. aprila uspjeli osvojiti tek bod odigravši 2:2. Njihov kiks je tako iskoristilo Bratstvo koje je također igralo svoju utakmicu u gostima. Oni su uspjeli doći do sva tri boda pobijedivši Kralupe sa 2:0. Komšijski derbi su igrali Poriječani i Omladinac. I u tom susretu je bilo neizvjesno, a utakmica je završila rezultatom 2:2. Osim ovih susreta pobjednika nije bilo ni u duelu Zanatlije i Goduše, a tu je rezultat na kraju glasio 1:1. U posljednjem kolu napokon je slavila ekipa Starog Grada. Oni su pobijedili Slobodu 3:1 na svom terenu.

Jedna utakmica nije odigrana, i to ona između Liješeve i Gračanice. FK Gračanica je ovih dana zauzeta izgradnjom svog stadiona i pratećih objekata na njemu. Stoga su za prioritet odredili te radove u kojima učestvuju i sami igrači. Zbog toga su oni ranije pokušali odgoditi svoju utakmica sa Liješevom, no domaćini nisu udovoljili njihovom zahtjevu te je ta utakmica registrovana 3:0 u korist Liješeve.

Konačan poredak ekipa na tabeli nakon jesenjeg dijela prvenstva možete pogledati na našoj stranici OVDJE. A mi ovom prilikom čestitamo ekipi NK Bratstva na osvojenoj tituli jesenjeg prvaka.

Proudly powered by WordPress