Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Zlonamjerni pokušaj diskreditacije Preventa”

Na društvenim medijima pojavile su se fotografije na kojim se jasno ne vidi, ali koje sugestivno upućuju na to da je u krugu  Preventa zapaljen materijal čijim sagorijevanjem je osobođena velika količina crnog gustog dima. Pojavili su se i komentari kako se radi o paljenju smeća. Odgovor smo potražili u Upravi Prevent Leather u Visokom.

Odgovor: Nije tačno da je Prevent palio smeće. Prevent nema praksu niti potrebu da ga tretira na taj način. Mi u potpunosti poštujemo zakone i kada je u pitanju tretiranje otpada imamo ugovor sa ovlaštenom kompanijom za odvoz otpada.

Na ovakav način plasirane dezinformacije smatramo zlonamjernim pokušajem diskreditacije Preventa i razmotrit ćemo pravne korake da se zaštitimo od takvih napada. U ovom konkretnom slučaju, fotografije su izrežirane s namjerom da se javnost dovede u zabludu, a samo je dovoljno promijeniti lokaciju i položaj gledanja i shvatiti da crni oblak dima koji se diže u blizini Industrijske zone Visoko ne dolazi iz proizvodnih pogona Prevent Leathera.

Prevent Leather posluje transparentno i redovno komunicira svoje poslovne aktivnosti  prema javnosti. U posljednjih nekoliko mjeseci, članovi lokalne zajednice imali su priliku direktno razgovarati sa Upravom Prevent Grupacije i potražiti odgovore na sva pitanja ali i izaći sa konstruktivnim prijedlozima.  Pored toga svi oni koji su izrazili želju da posjete proizvodne pogone Preventa u Visokom imali su priliku obići postrojenja i sami se uvjeriti u stroge procedure i visoke standarde koje ove kompanija primjenjuje.

Žao nam je da postoje pojedinci koji plasiranjem dezinformacija i klevetom žele naškoditi ugledu kompanije koja zapošljava preko 2000 Visočana i koja svojim poslovanjem doprinosi razvoju na samo ove općine i kantona, već cjelokupnog bh. društva – navodi se u odgovoru iz Prevent Leather-a.

Proudly powered by WordPress