Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kantonalni odbor FOM-a SDP u posjeti SPD Gelzenkirhen

altDelegacija Kantonalnog odbora Foruma mladih SDP BiH ZDK predvođena sekretarom KO FOM SDP Alenom Marjanovićem je u periodu od 20.3. do 27.3 bila u posjeti podmlatku SPD-a “Jusos” iz Gelzenkirhena. Cilj projekta bio je razmjena mladih političara između dvije političke partije. Kantonalnu delegaciju Foruma mladih sačinjavali su: Alen Marjanović – sekretar KO FOM SDP, Dejan Šćepanović – predsjednik FOM SDP Visoko, Kanita Pojskić-Čutura – član IO FOM Zenica, Ena Busuladžić – sekretar FOM Zenica, Nuraga Galamić – potpredsjednik FOM Zenica, Tarik Kovač – predsjednik FOM Vareš te Etjen Osmić – predsjednik FOM Zavidovići.

Pored edukativnog upoznavanja sa kulturnim, društvenim ali i političkim stanjem u Gelzenkirhenu, delegacija FOM-a se sastala sa gradonačelnikom Gelzenkirhena Frank Baranovskim, zatim šefom poslaničkog kluba SPD-a u pokrajinskom Parlamentu Sjeverna Rajna – Vestfalia, bivšim direktorom RVR-a (Unije gradova Ruhr regije) Heinz-Dieter Kinkom, zatim sa predstavnicima kulturnih i nevladinih organizacija iz Gelzenkirhena.

Za visoko.co.ba Dejan Šćepanović je komentarisao: “Sastanci sa partijskim rukovodstvom SDP-a, ali i Jusosa, te sa vodećim političkim ličnostima Gelzenkirhena pokazali su da itekako postoji politička volja za saradnjom, kako partijskom SPD-a i SDP-a tako i saradnjom zvaničnog Gelzenkirhena sa zvaničnom Zenicom kao sestrinskim gradovima, ali i Gelzenkirhena sa gradovima Zeničko-dobojskog kantona. Gelzenkirhen je sasvim spreman učestvovati u razmjeni znanja i iskustava sa Zenicom u energetskom, kulturnom i obrazovnom polju. No tokom sastanaka spominjala su se i imena drugih gradova Zeničko-dobojskog kantona, pa tako i Visokog. Konkretno, razgovaralo se o mogućnosti razmjene visočkih učenika srednjih i osnovnih škola sa vršnjacima iz Gelzenkirhena.”

Proudly powered by WordPress