Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uvedeno Povjereništvo i u OS SBiH Visoko – Povjerenik Vahid Hećo

altPrema još nepotvrđenim informacijama  i u Općinski savjet Stranke za BiH Visoko uvedeno je Povjereništvo. Kako saznajemo, na sinoć održanom sastanku bivši predsjednik OS SBiH – Vahid Hećo zatražio je uvođenje Povjereništva. Nije poznato ko su bili učesnici sastanka pored Heće, ali se pretpostavlja da je upravo on izabran za povjerenika.

Ove informacije potvrđuju pretpostavke kako se i u ovoj političkoj opciji, na nivou općine Visoko, dešavaju unutrašnje promjene.

U praksi, uvođenje ovog tijela za vijećnike u Općinskom vijeću Visoko značilo bi njihovo proglašavanje „nazavisnim” u odnosu na OS SBiH. To bi značilo i da novoizabrano tijelo ove političke opcije koje čini 30-tak nedavno objavljenih  imena na čelu sa predsjednikom Halimom Pihljakom, izlazi iz stranke, te da kao i u nedavnom slučaju OO SDA Visoko – slijede unutarstranački izbori.

Nije poznato ko su imena koja daju podršku donedavnom predsjedniku Vahidu Heći.

Novoizabrani predsjednik OS SBiH Visoko Halim Pihljak nije mogao potvrditi ovu informaciju jer nije bio na sastanku, ali je najavio večerašnji susret sa novoizabranim Predsjedništvom stranke nakon čega će biti poznato više detalja.

Proudly powered by WordPress