Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Velika prezentacija projekta u BKC-u 8. juna

altU velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, pronalazač bosanskih piramida dr.sc. Semir Osmanagić održat će predavanje o istraživanju Bosanske doline piramida u petak, 8. juna 2012., u 19.00 sati.

Ovo predavanje prethodi početku ovogodišnje sezone arheoloških iskopavanja i Međunarodne radne akcije volontera “MRAV 2012”, a na kraju kontinuirane devetomjesečne turneje koja je obuhvatila: Hrvatsku, Švedsku, Sjedinjene Američke Države, BiH, Egipat, Italiju, Njemačku, Sloveniju, Ujedinjene Arapske Emirate, Nizozemsku i Španiju. Osmanagić je u ovim zemljama održao pedeset dva višesatna predavanja i najčešće bio ispraćen ovacijama prisutnih. Ujedno je dao i desetine radio, televizijskih intervjua te intervjua za magazine i dnevne novine medijima širom svijeta, među kojima i za National Geographic Channel i History Channel.

Neumorno promovirajući arheološki turizam BiH i pozivajući turiste, volontere, istraživače i medije u posjet Visokom, pronalazač bosanskih piramida i Fondacija na vrlo konkretan način doprinose turističkom i ekonomskom razvoju zemlje i regiona.

Prije početka predavanja u BKC-u, posjetiocima će se predstaviti nekoliko desetina volontera prve smjene MRAV-a koji dolaze sa svih kontinenata.

Tokom predavanja, prisutni će biti u prilici čuti hronologiju istraživanja Bosanske doline piramida, ali ni kočničari projekta neće biti zaobiđeni. Arheološka otkrića širom Planete dat će sasvim novi kontekst otkrićima u Visokom. Posebna pažnja bit će posvećena senzacionalnim rezultatima snimanja energetskih fenomena na vrhu Bosanske piramide Sunca i u Podzemnom labirintu “Ravne”.

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” čini pionirske korake u globalnim razmjerama na polju ispitivanja piramida. Ova otkrića mijenjaju naš pogled na svijet prošlosti, ali imaju potencijal da promjene i našu budućnost.

BKC prima 900 posjetilaca, a ulaz na predavanje je slobodan. Prema najavama, ovo bi moglo biti najposjećenije naučno predavanje do sada u čitavom regionu.

Idealna prilika za vikend u Sarajevu (petak) i Visokom (subota).

(www.piramidasunca.ba)

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress