Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Konstituirajuća sjednica OV prvog decembra

Prema nezvaničnim informacijama, na međustranačkom sastanku održanom danas u zgradi Općine Visoko, odlučeno je da 1. decembar bude datum prve tj. konstituirajuće sjednice OV Visoko. Na sastanku su i podijeljena mjesta u Stalnim radnim tijelima OV Visoko, te upućeni prijedlozi za predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg vijeća.

Saznajemo da je SDA kao najjača politička stranka, sastanku pristupila kao član nedavno potpisane koalicije (SDA, Nezavisni klub vijećnika, SBIH i BPS) te kao takva zajedno sa partnerima zastupala interese cjelokupne koalicije. Dakle, vladajuća većina okupljena oko SDA, na sastanku je iznjela zajednički prijedlog podjele mjesta u tzv. komisijama, dok je za predsjedavajuću OV Visoko predložila Mirelu Matešu Bukvu, a za dopredsjedavajuću Aidu Zerdo. Socijaldemokratska partija za predsjedavajućeg OV Visoko predložila je Dalibora Tomičića.

Ko će biti izabran za prvog i drugog “čovjeka” općinskog vijeća, saznati ćemo 1. decembra na konstituirajućoj sjednici OV Visoko. Poznato nam je da se procedura pri izboru predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg vijeća,vrši tajnim glasanjem u kojem je kandidatu za izbor potrebna većina, odnosno 13. glasova. A sa obzirom na činjenicu da koalicija SDA-Nezavisni klub vijećnika-SBIH-BPS ima čak 17. vijećnika, sa velikom sigurnošću možemo ustanoviti da će nova predsjedavajuća biti Mirela Mateša Bukva (SDA), a njena zamjenica Aida Zerdo (Nezavisni klub vijećnika).

Proudly powered by WordPress