Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održana konstituirajuća sjednica OV Visoko

altKonstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Visoko održana je danas u Velikoj sali Općine na kojoj su novoizabrana načelnica Amra Babić i 24 vijećnika dali svečanu izjavu. Današnjoj sjednici iz opravdanih razloga nije prisustvovala vijećnica Aida Zerdo (Nezavisni klub). Nakon svečane izjave, načelnica je održala pozdravni govor u kojem je, između ostalog, iznijela je i svoje dosadašnje aktivnosti, te istakla da je za uspijeh naše općine neophodna saradnja građana, javnog sektora, uposlenika organa uprave kao i sinergija općinskih vijećnika.

Novoizabranim vijećnicima i načelnici su čestitali i podršku pružili zastupnica u Parlamentu Federacije Jasmina Zubić, poslanik u Skupštini ZDK dr. Senad Karavdić i ministar za privredu ZDK Đemil Ugarak.

Poslije završenog svečanog dijela prve sjednice Općinskog vijeća novog saziva, pristupilo se usvajanju Dnevnog reda, te je za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana Mirela Mateša-Bukva (SDA) sa 17 glasova ZA, a za njenu zamjenicu Aida Zerdo (Nezavisni klub) sa 16 glasova.

Također, danas su jednoglasno usvojeni prijedlozi Odluke o obrazovanju Kolegija OV Visoko i imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela OV Visoko, kao druga i treća tačka današnjeg Dnevnog reda. 

{joomplucat:773 limit=42|columns=4}

Proudly powered by WordPress